АНОНС. Вівторок 11 жовтня о 15.00. “Каcтрульний бунт” на підтримку чилійських студентів

У вівторок 11 жовтня о 15.00 студентські профспілки та ліві активісти пікетуватимуть почесне консульство Чилі (Ольгинська 3, зустріч біля верхнього виходу з метро Хрещатик) в Україні з вимогою припинити репресії проти багатотисячного студентського руху в Чилі, що вимагає введення бюджетної форми освіти в країні.

Нагадаємо, що чилійські студенти виходять на акції протесту, починаючи з квітня цього року. За цей період в акціях протесту вже взяло участь більше 1 млн. осіб з 17 млн. населення, в тому числі ледве не кожний студент.

Вимоги студентів абсолютно справедливі-немає в світі країни, де б освіта була настільки дорогою, де навіть за навчання в школі приходиться платити, де за навчання в університеті батьки беруть величезні кредити і змушені разом з дітьми виплачувати їх до кінця життя.

Влада намагається боротися із мирними демонстрантами жорсткими методами-сльозогінним газом, водометами та дубинками. Є постраждалі, представники влади погрожують розправою студентським лідерам. Тепер студенти, та громадаяни, які підтримують перейшли до такої радикальної форми протесту як “Каструльний бунт”. Каструльні бунти були формою ненасильницького протесту проти диктатури генерала Піночета у Чилі, зараз ситуація повторюється.

Акція відбудеться в формі традиційного для чилійських студентів каструльного бунту.

Беріть із собою карструлі та сковорідки!

Зустріч  у “в контакті”

Зустріч у фейсбуці

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *