Прибічники влади Чечні закликали до розправи над незалежними журналістами

Після публікації російським виданням «Новая газета» низки матеріалів про викрадення, катування і вбивства гомосексуалів у Чечні, наближені до влади Рамзана Кадирова заявили про помсту. Редакція «Новой газеты» вбачає у цьому відкриту погрозу своїм журналістам.

Під час зустрічі чеченського духовенства та наближених до влади у центральній мечеті Грозного було складено резолюцію, згідно з якою публікації «Новой газеты» про злочинні дії поліції стосовно гомосексуальних чоловіків «образили» чеченське суспільство і заслуговують на «відплату».

Зокрема, у складанні цієї заяви брав участь радник президента Чечні Адам Шахідов. Захід транслювався на центральному телебаченні республіки.

«З огляду на те, що нанесено образу віковим підвалинам чеченського суспільства і гідності чеченських чоловіків, а також нашій вірі, ми обіцяємо, що відплата наздожене істинних підбурювачів, де би вони і ким би вони не були, без строку давності», — йдеться у заяві прибічників влади Чечні.

Редакція «Новой газеты» переконана, що ця резолюція підштовхує релігійних фанатиків до розправи над журналістами.

«Цілком очевидно, що нинішня хвиля репресій — не унікальне явище для сьогоднішньої Чечні. Рівень насильства в республіці за останні три роки стрімко зріс і це прямо пов’язано з відсутністю повноцінного розслідування вбивства Бориса Нємцова, яке, по суті, зійшло з рук замовникам цього злочину. Безкарність саме за цей злочин породив їх повну впевненість у власній невразливості», — заявляє редакція видання.

Не дивлячись на загрози, редакція видання прийняла рішення продовжити роботу у Чечні.

Ми підтримуємо редакцію цього видання у боротьбі за правду в надскладних умовах сучасної Росії та закликаємо до всебічної підтримки журналістів, яким відкрито погрожує диктатура.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *