Харківська СБУ лякає студентів праворадикалами

хнук
Харківський національний університет імені Василя Каразіна

На харківських студентів, які організовують 14 грудня акцію протесту проти законопроекту №5130, що несе загрозу скасування або суттєвого скорочення стипендій, здійснює тиск Служба безпеки України, загрожуючи агресією з боку праворадикального угруповання «ЦК Азов».

Про це повідомляє один із організаторів акції, студент ХНУ ім. Каразіна.

13-го грудня представники офіційного профкому ХНУ ім. Каразіна почали загрожувати активним студентам неприємностями, а також розповсюджували заклики не ходити на акцію проти скорочення стипендій.

Ближче до вечора студента фізико-технічного факультету Андрія, який подавав повідомлення про акцію до органів міської влади, викликав на бесіду його декан Ігор Гирка. У нього в кабінеті очікували двоє працівників СБУ, з якими декан запропонував студенту поспілкуватись.

Працівники СБУ протримали сьудента близько трьох годин, намагаючись отримати вичерпну інформацію про організаторів і учасників акції, їх погляди тощо. При цьому вони не надали йому ніяких документів щодо причини свого звернення.

«Правоохоронці» пригрозили, що в випадку, якщо організатори не дослухаються їхньої вимоги, на них скоїть напад праворадикальне угруповання «ЦК Азов». Як зазначили працівники СБУ, вони «не зможуть стримати» праворадикалів від насилля.

Причини, за якими «правоохоронці» намагаються не допустити проведення акції, наразі невідомі. Також незрозуміло, на якій підставі декан фізико-технічного факультету Ігор Гирка запросив цих людей на бесіду зі своїм студентом.

3 Comments on “Харківська СБУ лякає студентів праворадикалами”

  1. Людям пытаются закрывать рты с помощью силы, что то мне это напоминает. Как бы это не привело к печальным последствиям.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *