Вбивці студента дали умовно

До 5 років позбавлення волі без відбування покарання засудив суддя Деснянського районного суду Олексій Панасюк дільничого Сергія Приходька, який у травні 2010 року затримав студента Ігоря Індила. Пізніше в райвідділі міліції, від отриманих травм той помер. Також Приходьку два роки заборонено обіймати посади в органах влади.

Незважаючи на суспільний резонанс справи Сергій Приходько до сих пір працює в тій самій міліції Шевченківського району. За час процесу його навіть підвищили до капітана. Суд – як і прокуратура – так і не встановили, що призвело до важкої травми голови Ігоря, від якої він помер. Дільничого засудили за те, що він безпідставно затримав студента та силою затягнув його до камери.
І батьки Ігоря, і дільничий незадоволені вироком і з двох боків збираються його оскаржувати. Це вже друге рішення Деснянського суду у цій справі. Весною 2011 року суддя Маргарита Васильєва вирішила, що прокуратура не з’ясувала причини смерті та відправила справу на дорозслідування. Але прокуратура домоглася скасування цього рішення.

За розпорядженням Президента України Генеральний прокурор України Віктор Пшонка повинен був ретельно вивчити обставини смерті студента Ігоря Індила.

За матеріалами svidomo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *