Гірників шахти ім. Стаханова відправляють у неоплачувану відпустку

Працівників шахти імені Стаханова змушують йти у неоплачувану відпустку. Про це повідомив Сергій Ципкаленко, заступник голови первинної профспілкової організації НПГУ шахти.


Як повідомлялося раніше, на шахті ім. Стаханова ДП «Красноармійськвугілля» сталася аварія. На ділянці, орендованій підрядною організацією, стався вибух газу метану. За словами  Сергія Ципкаленка, унаслідок цього троє працівників отримали  механічні травми, ще троє – отруїлися газом. Зараз вони перебувають у лікарні.

Через інцидент робота  шахти припинена. На об’єкті працює спеціальна комісія, яка з’ясовує причини аварії. При цьому, як стверджує Сергій Ципкаленко, адміністрація шахти дала вказівку працівникам писати заяви з проханням надати їм відпустку за власний рахунок.

–  Людям сказали писати, і вони почали це робити, не задумуючись, що їхні права порушено, – додав профспілківець. –   Якщо за таких обставин як зараз шахта припиняє свою роботу, то, відповідно до Галузевої угоди та колективного договору, робітникам повинна виплачуватися тарифна ставка. Сьогодні вранці я попросив  адміністрацію пояснити, на яких підставах людей відправляють у неоплачувану відпустку. Чекаю відповіді.

Незалежна профспілка  взяла під контроль це питання і буде добиватися справедливості.

Джерело

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *