Презервативи і памперси тимчасово зникнуть з прилавків?

Кабінет міністрів постановою від 1 серпня виключив презервативи зі списку виробів медичного призначення, які не обкладаються ПДВ.

Це може призвести до того, що найдоступніший засіб захисту від СНІДу подорожчає на 20-25%, повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу Фонду Олени Пінчук “Антиснід”.

За інформацією фонду, постачальники презервативів, найімовірніше, будуть змушені на 1-2 місяці прибрати їх з полиць аптек і магазинів для переоцінки і нанесення нового маркірування.

Як наголошують у фонді “АНТИСНІД”, “це відбудеться саме у період літніх відпусток – у розпал сезону курортних романів і ризикованої сексуальної поведінки. Літні місяці в Україні – це традиційний пік споживання презервативів. У цей період на Крим і південні області нашої країни припадає до 25% річного обсягу продажу контрацептивів”.

Також від нововведень можуть постраждати молоді сім’ї з малолітніми дітьми – з оновленого переліку виробів медичного призначення, які не обкладаються ПДВ, виключені, наприклад, дитячі пелюшки і підгузки, різні види сосок і аналогічні товари для дітей, ваги – у тому числі і для зважування немовлят.

До нового списку не увійшли й інші позиції, які зачіпають інтереси сотень тисяч людей – наприклад, медичні і хірургічні меблі, а також спеціалізований транспорт для надання медичної допомоги.

ДЖЕРЕЛО

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *