НЕГАЙНО! БЕРКУТ заблокував мирну студентську демонстрацію на Михайлівській площі

Сьогодні “Беркут” заблокував мирну студентську демонстрацію, організовану профспілкою “Пряма Дія”. Близько 150 студентів знаходяться у оточенні спецпідрозділу міліції. Захід заплановано, як один із заходів контр-форуму “Інший бік освіти” 22-23 вересня, приурочений до форуму освітніх міністрів Європи. Символічно, що соьгоднішній марш планувався у тому числі, як спрямований проти міліцейської жорстокості та обмежень мирних зібрань, як реакція на затримання студентів на Михайлівській площі 22 вересня.

Сьогодні студентам повідомили на Михайлівській площі, що їх акція заборонена Окружним адміністративним судом м.Києва ще 22 вересня. Однак студенти наполягали на тому, що їх акція має відбутися по незабороненим вулицям, зокрема, на Трьохсвятительській вулиці. Однак більше 100 міліціянтів взяли молодь у кільце. Правоохоронці не йдуть на будь-який компроміс.

Активісти “Прямої Дії” мали намір влаштувати два мітинги – на вул. Трьосвятительській та біля Кабінету Міністрів України, де проходить форум освітніх міністрів Європи.

Студенти й правозахисники закликають усіх, хто може, прийти на мітинг, підтримавши тим боротьбу за вільну освіту і проти авторитарної держави.

8-067-404-26-46

Михайло Камєнєв
“Пряма Дія”

http://direct-action.org.ua/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *