Закон про відключення тепла взимку прийнято в першому читанні

Верховна Рада в першому читанні проголосувала за урядовий законопроект №9374 про внесення змін до Закону “Про теплопостачання”.

Нагадаємо, Кабмін у цьому проекті пропонує ввести поняття “технологічний мінімум”, за допомогою якого обійти заборону на відключення газу боржникам в опалювальний період. Незважаючи на те, що населення платить за опалення вчасно і сповна, гроші не доходять до НАК “Нафтогаз України” – їх не перераховують підприємства теплокомуненерго. Після прийняття цього закону “Нафтогаз” зможе знижувати рівень постачання газу таким підприємствам до “технологічного мінімуму”. Це означає, що інфраструктура теплокомуненерго не постраждає, а от у квартирах сумлінних платників настане холод.

За законопроект проголосували 242 депутати: його в повному складі підтримали фракції Партії регіонів, Народної партії та “Реформи заради майбутнього”, а також деякі представники “Нашої України” та позафракційні.  Попереду в Верховної Ради ще два тижні пленарних засідань у грудні, протягом яких депутати зможуть прийняти законопроект в цілому, а президент підпише. Новий Рік багато хто зустрічатиме, сидячи за святковим столом у шапках та верхньому одязі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *