Капіталіст украв у населення більше 208 тис. грн.

Розвиток “економічної свободи” та “вільного капіталізму”, за який нас завзято агітують, нещодавно вкотре продемонстрував свої переваги.

Як повідомляє МВС, для поліпшення водопостачання в двох населених пунктах Мелітопольського району Запорізької області з держбюджету були виділені кошти на будівництво нового водоводу. З приватною фірмою-підрядником уклали договір про встановлення нових водонапірних башт. Згідно з документами, дві новеньких конструкції були закуплені за тисячу кілометрів від запорізьких теренів, що знайшло відображення у рахунках до сплати.

Але за результатами перевірки одна з башт виявилась старою, демонтованою в іншому селі й злегенька відреставрованою. А встановлену на її місце працівники приватного підприємства зібрали самостійно. В результаті подібної оборудки, оформивши ряд завідомо неправдивих документів, директор приватного підприємства незаконно обернув на свою користь понад 208 тисяч гривень державних коштів.

Прокуратура порушила справу проти безневинних лицарів підприємницької ініціативи: на жаль, відповідні статті КК (ч.5 ст. 191 та ч.2 ст. 366) уряд поки що не встиг декриміналізувати.

Про крадіжки аналогічних масштабів, здійснені найманими працівниками або самозайнятими, ЗМІ не повідомляють: чудеса підприємництва демонструють чомусь саме представники правлячого класу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *