“Нацисти і міліція — одна коаліція”

Декілька десятків молодих людей, в основному представники студентської профспілки “Пряма дія”, провели пікет перед головним офісом МВС. Під гаслом “Нацисти і міліція – одна коаліція” вони звернули увагу на фактичне “кришування” міліцією неонацистських угрупувань.

Приводом до акції стали останні події. 19 січня в Сімферополі та Севастополі неонацисти, які відомі міліції, напали на активістів профспілки “Студентська дія” завдали численних травм та ножових поранень. Того ж дня були напади та спроби нападів на активістів та антифашистів в Києві та Харкові. Все це відбулося сплановано, в день пам’яті убитих три роки тому назад в центрі російської столиці правозахисника Стаса Маркелова та журналістки Анастасії Бабаурової.

“Як бачимо незважаючи на націоналізм, нацизм має інтернаціональний характер і російські наці кращі друзі українських, координують свої дії по нападам”, – відмічають організатори акції.

Кримська міліція до цих пір намагається не зауважувати факту нападу та спускає справу по гальмах. Нічого дивного, якщо згадати, що декілька років тому сімферопольські неонацисти з гаслами “Слава міліції” та “Беркут наш щит” намагалися протидіяти маршу проти міліцейського свавілля. Тоді вони пояснювали, що прийшли підтримати працівників “Буркуту” з якими тренуються в одному залі.

Київські активісти крім Криму згадали також і місцеву специфіку. Адже минулого року, місцеві нацисти з числа вболівальників футбольного клубу “Динамо-Київ”напали на антифашистів з метою вбивства. Тоді чудом залишився в живих хлопець якому було завдано ножові поранення в життєво важливі органи. Ряд інших людей також були отримали численні травми і ножові поранення. Незважаючи, що підозрювані були затримані, в одного було вилучено закривавлений ніж, вони були відпущені. А справа спущена, як і в Криму, на гальмах.

Нічого дивуватися, що антифашистам і всім, хто підпадає під категорію “ворогів” для нацистів, доводиться обзаводитися і носити з собою засоби самооборони. Та міліція і в цьому керується пронацистською політикою. Це демонструють останні події. Коли активістів, що протестували проти намагання нацистами з ВО “Свобода” паплюження пам’яті повстанців з заводу “Арсенал”, було безпідставно арештовано “Беркутом”. А міліцейські пропагандисти на рівному місці придумали і зброю, і напад на “мирний траурний марш”. Все це дає підстави твердити нам, що міліція і нацист уже давно по один бік барикад. Прямо як у Веймарській Німеччині.

“Ми не прийшли просити щось в міліції, ми як і більшість суспільства вважаємо, що МВС, це озброєне злочинне угруповання. Але ми хочемо звернути увагу, що ми не будемо давати спуску, не будемо закривати очі. Ми стежимо за вами, ваше попускання нацистам, співпраця буде знаходити відклик з боку суспільства до якого ми і апелюємо своєю акцію”, вважають активісти.

джерело

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *