Політикани намагались видати себе за студентів-інвалідів

Студенти коледжу для сліпих і глухонімих та їх батьки організували акцію проти рейдерства, в яку спробували втрутитись представники партії «Свобода». Про це повідомляють у студентській профспілці «Пряма Дія», яка підтримала акцію, узгодивши свою участь з організаторами.

Сьогодні, 20 лютого 2012 року, біля Кабінету Міністрів України відбувся мітинг проти закриття Міжнародного медичного коледжу. Як відомо, 1 лютого 2012 року, Міністерство освіти і науки, молоді і спорту аннулювало ліцензію закладу, таким чином позбавивши студентів права на подальше навчання. Близько 640 студентів були фактично кинуті на призволяще — Міносвіти не підтвердило їх право завершити навчання у іншому навчальному закладі. Як відзначають організатори заходу, ММК був єдиним навчальним закладом в Україні, що забезпечував прав дітей з обмеженими можливостями отримати середньо-спеціальну освіту.
Кілька сотень осіб протестували під стінами Уряду і вимагали зустрічі з керівництвом Міносвіти і Кабміну з метою добитись гарантії продовження навчання. Пізніше до акції вирішили приєднатись представники ультраправої партії «Свобода», незважаючи на те, що організатори підкреслили позапартійність протесту. Партійні функціонери не мають жодного стосунку до Міжнародного медичного коледжу та протесту, навіть не контактували з організаторами. Вочевидь, на біді студентів, вони хочуть отримати політичні дивіденти. На думку студпрофспілки, «Свободівці» продовжують свою «паразитарну» діяльність, — «крадуть» не лише гасла, але і «чужі» заходи — здійснюючи при цьому напади на студентських активістів, зокрема, членів «Прямої дії».

Спочатку міліція розділяла дві групи протестуючих, але пізніше допустила “свободівців” із партійними прапорами до студентів. В цьому були зацікавлені і влада, і опозиція, частиною якої є праворадикальна партія “Свобода“, – упевнені у “Прямій Дії”.

“Таким чином, дискредитована в очах власного народу опозиція намагається імітувати участь в організації протестів, – підкреслюють у студентській профспілці. – Політизація протесту, тим більше здійснювана під провокативними націоналістичними гаслами, здатна дискредитувати боротьбу студентів за свої права”. Метою “свободівців”, за їх власним визначенням, є бажання самим стати владою за будь-яку ціну, з тією відмінністю, що вона буде керуватись “ідеєю нації”. У свою чергу в “Прямій дії” підкреслюють: студенти повинні вести боротьбу не за зміну самої влади, а за зміну суспільних відносин: влада має виходити не з маніпулятивних “державних інтересів”, а із пріоритету прав і інтересів людей, зокрема, студентів.

Справжні студенти коледжу:

Партійні (з пальцями) прапори на задньому фоні:

ДЖЕРЕЛО

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *