Анонс. Акція протесту проти законопроекту “Про зайнятість населення”

У вівторок, 17 квітня о 13:00 під стінами Міністерства соціальної політики відбудеться акція протесту проти нового законопроекту “Про зайнятість населення”. Висловити своє незадоволення зберуться студент(к)и, молоді спеціаліст(к)и та активіст(к)и профспілкового руху.

Головним чином, незадоволення серед молоді викликала норма, що дозволяє роботодавцям наймати студентів на безоплатне стажування терміном до півроку без подальшої гарантії працевлаштування. “Стажування розглядається міністерством як послуга – акт доброї волі роботодавця для підвищення конкурентоспроможності молодих працівників, – зазначають у студентській профспілці. – Відзначимо, що проходження випробувального терміну оплачується й від нього звільняються молоді випускники навчальних закладів”.

Близько двох тижнів тому, 5 квітня, на засіданні уряду Міністерством соціальної політики було оприлюднено нову концепцію закону “Про зайнятість населення”, яка відразу викликала хвилю незадоволення серед студентів і робітників. “Новий проект закону суттєво розширює права роботодавців за рахунок найменш захищених верств населення,” – вважають профспілкові активіст(к)и.

Організаторами акції є незалежна студентська профспілка “Пряма дія” та “Ліва опозиція”.

Контакти:

Дафна Рачок 093 15 11 247
Віталій Дудін 063 195 41 94

http://www.facebook.com/events/385136628175916/

АСТ підтримує цю акцію і закликає до неї приєднуватися.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *