Профспілки Італії протестують проти бюджетної економії

Багатотисячну демонстрацію в Римі організувала найбільша профспілка Італії СGIL на знак протесту проти урядової політики тотальних заощаджень.

Керівник профспілки Сузанна Камуссо закликала Раду міністрів сприяти інвестиціям у реальний сектор економіки та створенню робочих місць. Досі уряд Маріо Монті, на думку пані Камуссо, навпаки, сприяв економічному спаду.

“Політика жорсткої економії, коли дивляться лише на балансові звіти і як би ще скоротити бюджетні видатки, є не просто провальною. Це – основна причина скрути в нашій країні”, – сказала зі сцени генеральний секретар СGIL.

Минулого місяця безробіття в Італії зросло до найвищого рівня за останні роки. Низка великих підприємств скоротили штат.

“Я цього місяця отримав лише 800 євро пенсії. Це ганьба! Вони повинні урізати виплати сенаторам і міністрам, а не нам, бідним пенсіонерам”, – сказав один з учасників демонстрації в Римі.

Однак, уряд вважає, що вжиті ним заходи економії – цілком успішні і дозволять Італії подолати кризу самотужки. Прем‘єр Монті обіцяє, що за кілька місяців економіка країни розпочне вихід з рецесії.

Джерело

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *