У Франції розпочався безстроковий страйк лікарів

Сьогодні у Франції протестують хірурги приватних клінік, які виступають проти спроб уряду обмежити їхні  тарифи, та інтерни державних лікарень, які звинувачують владу в небажанні полегшити вкрай важкі умови праці. Ініціаторами акції виступили близько 30 профспілок. Роботу вже призупинили не менше 70% приватних клінік.


“Якщо не буде досягнуто згоди про підвищення базових ставок соціального страхування і залишаться в силі обмеження тарифів для фахівців, через кілька років хірургія і медицина в цілому прийдуть в архаїчний стан”, – говорить молодий хірург.

“Умови праці інтернів в даний час просто катастрофічні: вони працюють по 70, а то і 100 годин на тиждень, а отримують середню зарплату. До того ж норми, що стосуються відпочинку, не дотримуються в кожному п’ятому випадку”, – вважає представник профспілки лікарів.

Причина страйку – угода підписана 25 жовтня урядом і більшістю профспілок лікарів. Низка   фахівців вважає, що у документі недостатньо врахована специфіка їхньої роботи.

Міністр охорони здоров’я Марісоль Турен з цим не згодна: “Я не можу за кілька тижнів або місяців вирішити проблему, яка не вирішувалася протягом десяти, п’ятнадцяти, а то й двадцяти років”.

У приватних клініках всі нетермінові операції були перенесені. Тих же, хто чекати не може, переправляють у відділення швидкої допомоги державних лікарень. У низці регіонів лікарі були викликані на роботу в примусовому порядку.

Джерело

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *