Медсестри Ізраїлю розпочали безстроковий страйк

Не отримавши від міністерства фінансів згоди на переговори про підвищення зарплати, профспілка медсестер Ізраїлю оголосила безстроковий страйк, повідомляє інформаційний ресурс Israelinfo. Сьогодні вранці його розпочнуть медсестри лікарняної каси «Клаліт», державних лікарень, служби «Тіпат Халав» і шкільних медпунктів.

Страйкові санкції полягатимуть у переході на суботній режим роботи. У лікарнях медсестри збираються виконувати лише життєво важливі та термінові процедури, в амбулаторіях і поліклініках при лікарнях вони не вийдуть на роботу зовсім. У нормальному режимі продовжать працювати тільки психіатричні та геріатричні клініки.

В умовах тривалого дефіциту середнього медперсоналу та перевантаженості лікарняних відділень профспілка медсестер вимагає підвищення зарплати – на тій підставі, що сестрам доводиться працювати з підвищеним навантаженням.

Однак у міністерстві фінансів заявляють, що за умовами укладеного у березні колективного договору медсестри не мають права вимагати підвищення зарплати і страйкувати до січня 2013 року. Дії профспілки у фінансовому відомстві розцінюють як передвиборчий шантаж. Якщо страйк триватиме довше кількох годин, мінфін, швидше всього, звернеться до суду з трудових спорів з вимогою визнати страйк незаконним.

Джерело

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *