Побиття “захисників” Павліченків — вигадка неонацистів (УКР + РУС)

Повідомлення про побиття 13 січня ц.р. фанами „Арсеналу” організаторів акції на підтримку родини Павліченків у Броварах — це свідома провокація. Про це заявляють уболівальники „Арсеналу”. „Напад переважаючою кількістю, тим паче на дівчину може викликати лише негативний розголос, незалежно від того, хто його вчиняв. В нас є підстави стверджувати, що напад — це вигадка”, — зазначають вони. Нагадаємо, повідомлення було розміщене на сайті „Свідомо”:http://www.svidomo.org/defend_article/10171

За їхніми словами, поширення цієї сумнівної новини мало на меті мобілізацію правих футбольних фанатів до нападу на антифашистську акцію пам’яті 19 січня С.Маркелова і А.Бабурової, яка пройде у цьому році біля ст.м. „Героїв Дніпра”. „Минулого року до організації нападів на антифашистів долучались члени партії ВО „Свобода”. Здобувши представництво у парламенті, партія все менше бажає асоціювати себе з вуличним насильством, тому розраховує вчиняти його руками футбольних фанатів”, — пояснюють уболівальники „Арсеналу”.

Окрім цього, „арсенальці” підкреслюють, що не мають нічого проти згаданих у повідомленні осіб і кампанії на захист родини Павліченків загалом. Так, під час київського дербі на НСК „Олімпійський” вони влаштовували переклички на підтримку засуджених зі своїми опонентами-„динамівцями”. На окремих домашніх матчах фани „Арсеналу” символічно підтримували кампанію:https://pp.userapi.com/c6079/v6079346/3afb/ctWd0Du_T7k.jpg (банер у лівому нижньому кутку)

„Напади на учасників мирних пікетувань — це стиль неонацистів”, — відзначають вони, нагадуючи, що приміром восени сталося кілька нападів на лівих і профспілкових активістів: http://direct-action.org.ua/1436 Якщо припустити, що напад 13 січня все ж таки був, то за його організацією швидше за все стояли якраз ультраправі, зауважують фанати „Арсеналу”.

Фігурантами цього вигаданого інциденту зробили людей, які створили сторінки у соціальних мережах під власними іменами — Олександр Рубльов і Михайло Єременко. У зазначений час вони були окремо – Олександр проводив час з друзями в кафе, а Михайло був удома, що можуть підтвердити інші люди. Звертає увагу те, що повідомлення написане з помилками — йдеться про „13 листопада”, тоді як акція у Броварах була 13 січня 2013 року. Окрім цього, сліди на фотографії не відповідають описаним ушкодженнням — ніби-то дівчину вдарили головою об бетонну стіну і наносили кілька ударів по обличчю.

Контакт одного з хлопців, який згадується у якості фігуранта справи: 063-377-75-80 Михайло Єременко

***НА РУССКОМ***

Сообщение об избиении 13 января с.г. фанами “Арсенала” организаторов акции в поддержку семьи Павличенко в Броварах – это сознательная провокация. Об этом заявляют болельщики “Арсенала”. “Нападение преобладающим количеством, тем более на девушку может вызвать только негативный резонанс, независимо от того, кто его совершил. У нас есть основания утверждать, что нападение – это выдумка “, – отмечают они. Напомним, сообщение было размещено на сайте “Свидомо”: http://www.svidomo.org/defend_article/10171

По их словам, распространение этой сомнительной новости имело целью мобилизацию правых футбольных фанатов к нападению на антифашистскую акцию памяти 19 января С.Маркелова и А.Бабуровой, которая пройдет в этом году возле ст.м. “Героев Днепра”. “В прошлом году к осуществлению нападений на антифашистов привлекались члены партии ВО” Свобода “. Получив представительство в парламенте, партия все меньше желает ассоциировать себя с уличным насилием, поэтому рассчитывает совершать его руками футбольных фанатов”, – объясняют болельщики” Арсенала “.

Кроме этого, “арсенальцы” подчеркивают, что не имеют ничего против упомянутых в сообщении лиц и кампании в защиту семьи Павличенко целом. Так, во время киевского дерби на НСК “Олимпийский” они устраивали переклички в поддержку осужденных со своими оппонентами-”динамовцами”. На отдельных домашних матчах фаны “Арсенала” символически поддерживали кампанию:https://pp.userapi.com/c6079/v6079346/3afb/ctWd0Du_T7k.jpg (баннер в левом нижнем углу)

“Нападения на участников мирных пикетирований – это стиль неонацистов”, – отмечают они, напоминая, что осенью произошло несколько нападений на левых и профсоюзных активистов: http://direct-action.org.ua/1436Если предположить, что нападение 13 января все же был, то за его организацией скорее всего стояли раз ультраправые, отмечают фанаты “Арсенала”.

Фигурантами этого вымышленного инцидента сделали людей, которые имеют страницы в социальных сетях под своим именем – Александр Рублев и Михаил Еременко. В указанное время они были не вместе – Александр проводил время с друзьями в кафе, а Михаил был дома, что могут подтвердить другие люди. Обращает внимание на то, что сообщение написано с ошибками – речь идет о “13 ноября”, тогда как акция была 13 января 2013 года. Кроме этого, следы на фотографии не соответствуют описанным ушкодженнням – якобы девушку ударили головой о бетонную стену и наносили несколько ударов по лицу.

Контакт одного из ребят, который упоминается в качестве фигуранта дела: 063-377-75-80 Михаил Еременко

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *