Авіаційники після пікету отримали повідомлення про звільнення

Пікетування Адміністрації Президента України працівниками авіакомпанії «АероСвіт» 22 січня було не марним.  Про це повідомив голова Асоціації працівників льотного складу цивільної авіації України (ПАЛС) Вадим Рачительний.


Після мітингу під стінами Адміністрації Президента і звернення ПАЛС до гаранта Конституції влада таки звернула увагу на ситуацію в авіакомпанії  «АероСвіт». Зокрема, за словами Вадима Рачительного, прокуратура Київської області порушила дві кримінальні справи проти генерального директора компанії. Перша стосується фактів незаконного звільнення працівників, а друга – невиплати їм заробітної плати за два місяці. Діяльністю керівництва «АероСвіту» зацікавилася також Податкова міліція, яка порушила кримінальну справу про доведення компанії до банкрутства. Зараз відбуваються слідчі дії та допити свідків.

 «Київський апеляційний суд прийняв до провадження скаргу Бориспільської об’єднаної державної податкової інспекції Київської області про скасування постанови Господарського суду Київської області про визнання авіакомпанії банкрутом, у зв’язку з чим призупинено процес звільнення працівників, – зазначив голова ПАЛС. – Але наша профспілка занепокоєна тим, що досі попередження про звільнення за старим наказом отримують працівники, які брали участь в акції протесту 22 січня. а також ті, хто перебуває у лавах незалежної профспілки. Це зокрема, зафіксовано у комплексі інженерно-технічного забезпечення, де я працюю».

Представники незалежної профспілки з цього приводу звернулися до прокуратури Київської області і чекають її реакції.

Источник

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *