В Києві відбувся іронічний пікет СБУ

DSC_0384Сьогодні в Києві о другій годині кількадесят людей влаштували іронічний пікет Служби безпеки України від імені “Партії поміркованого прогресу у рамках закону”. Пікет мав назву “За міністрів, за капіталістів!”: демонстранти розгорнули плакати, що прославляли діяльність СБУ та проскандували гасла: “За поліцейську державу!”, “СБУ у Львові — ви найбільш кльові!”, “Постиш у ФБ – чекай на СБ!”, “Моє життя належить СБУ!”, “За підвищення тарифів!”, “Слава СБУ!” тощо. Таким чином учасники та учасниці заходу продемонстрували, наскільки абсурдними є зусилля спецслужб із виявлення ворогів народу. Зокрема вони мали на увазі інцидент у Львові, де за поширення першотравневих листівок був затриманий анархіст Олег Корніяка.

Як стверджує СБУ, зміст листівок, що закликають боротися за покращення умов життя, порушує ст. 109 ККУ (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). Демонстранти ж запевняють: якщо дії, спрямовані на захист та примноження прав і свобод, кваліфікувати як злочин проти основ національної безпеки, то слід порушувати карну справу проти всього політично активного населення України.

Учасниці та учасники пікету підсумували: СБУ має терміново припинити переслідування львівських анархістів, тому що політична активність та боротьба за краще суспільство не може бути злочином.

3 Comments on “В Києві відбувся іронічний пікет СБУ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *