Love Football Hate Racism в Чехії

Love Football Hate Racism – кампанія, яку було розпочато в Чехії навесні 2006 року. Її основна мета полягає в боротьбі проти расизму і зростаючої комерціалізації футболу. Ми любимо цю гру, і нехай вона знищить расистські прояви вболівальників на стадіонах чи футбольних менеджерів яких цікавить лише подальше набивання кишеней. Футбол має ставитися з повагою до гравців і вболівальників, а не до расистів і бізнесменів. Основні результати кампанії Love Football Hate Racism, це організація футбольних та інших турнірів. Замість зациклення на результатах матчу ми орієнтуємося на створенні дружньої атмосфери під час гри. “Ми хочемо, щоб турнір став місцем, де можна зустріти людей зі схожими уподобаннями, взаємною повагою і активним проведенням часу. Ми хочемо, щоб наші турніри були не тільки спортивними заходами, тому на них завжди є антифашистське дістро, музика, а опісля концерт чи афтепаті. Тому якщо ви хочете представити своє дістро, виступити, чи ще якось проявити себе, ми це безумовно вітаємо. Заперечення у нас викликають лише расизм і інші форми дискримінації. Прояви сексизму, гомофобії, знущання чи будь-яка інша поведінка, що посягає на рівність людей, а отже веде до нехтування людської гідності: не допускаються на турнірах”, твердять організатори. До цих пір, вони зуміли організувати шість турнірів.

Перші матчі по футболу було проведено восени 2006 року в Празі, районі Спорілов.Другий турнір, а це був не лише футбол, але і теніс відбувся в травні 2007 року. Третій турнір, напевне найуспішніший на сьогоднішній день, відбувся восени того ж року в Страхові, це також в Празі. Також було проведено турнір по ногоболу в сквоті “Мілада”(Прага) та в рамках ProtestFest відбувся футбольний турнір в Брно.

Деякі звіти про проведені турніри ви можете знайти на сайті ініціативи. Її діяльність поки обмежується, в основному Прагою, але організатори мають намір розширюватися і на інші міста Чеської республіки. Останній, по часу, турнір було проведено в червні цього року разом з ініціативою “Їжа замість зброї” на дитячій площадці колишнього сквоту “Мілада”.

ДЖЕРЕЛО

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *