У Харкові звільнені тролейбусники оголосили голодування

Звільнені працівники харківського комунального підприємства «Міськелектротранс» оголосили безстрокове голодування.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив голова альтернативної первинної профспілкової організації «Захист справедливості» КП «Міськелектротранс» Андрій Ільгов.

За його словами, оголосили голодування шестеро звільнених після акції протесту 2 серпня водіїв тролейбусного депо №3.

Андрій Ільгов зауважив, що він сам також оголосив голодування, хоч і не є працівником «Міськелектротрансу».

Голова альтернативної профспілки повідомив, що люди вимагають поновити їх на посадах, погасити заборгованість із зарплати (за даними профспілки, борг становить близько 4 млн. грн.) та внески до Пенсійного фонду (борг близько 57 млн. грн.), включити до комісії, яка зараз вивчає фінансову діяльність підприємства, представників профспілки «Захист справедливості», а також порушити кримінальну справу за «умисну невиплату зарплати» проти директора КП «Міськелектротранс» Сергія Почепецького і директора Департаменту транспорту та зв’язків Харківської міської ради Сергія Дульфана.

За словами Андрія Ільгова, зважаючи на заборону проведення акцій протесту на площі Свободи, звільнені робітники «Міськелектротрансу» перемістилися у сквер за пам’ятником Леніну і намагалися там встановити намет, однак «міліціонери вщент знесли його».

За його словами, тролейбусники мають намір залишатися у сквері за пам’ятником Леніна безстроково, допоки «не зрушить крига».

«Зараз розстелили на траві намет, сидимо, ввечері підвеземо карімати. Будемо тут цілодобово», – сказав Андрій Ільгов.

Водночас у прес-службі Харківської міської ради повідомили, що в акції протесту на площі Свободи беруть участь «два колишніх працівники КП «Міськелектротранс» і група підтримки». Серед 15 учасників акції – представники первинної профспілкової організації Всеукраїнської профспілки «Захист справедливості» ХКП «Міськелектротранс» та обласної ініціативно-правозахисної групи «Прорвемося!».

За даними прес-служби міськради, 29 липня міське управління юстиції скасувало наказ про реєстрацію первинної профспілкової організації Всеукраїнської профспілки «Захист справедливості» ХКП «Міськелектротранс».

УНІАН

На тему:

У Харкові страйкують близько 2,5 тис. робітників двох тролейбусних депо

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *