Письменник Сергій Жадан підтримав контр-форум “Інший бік освіти”

Напередодні контр-форуму на скриньку профспілки “Пряма дія” прийшов лист від письменника. Хто б сумнівався, Жадан знову з нами. Його слова не залишать вас байдужими, і, сподіваємось, вже в кінці тижня ми спільно топтатимемо бруківку столичних площ!

Міністри, котрі з’їжджаються в Україну, зможуть, мабуть, багато розповісти про власні успіхи та досягнення, про досвід, набутки та перспективи. Проте вони навряд чи стануть розповідати про успіхи студентських рухів у своїх країнах, про досягнення студентського самоврядування та перспективи протистояння студентів у боротьбі з капіталістами від освіти.

Вони не приїхали захищати твої права та відстоювати твої інтереси, оскільки в них усіх спільний бізнес. І в цьому плані твій міністр може скласти їм добру компанію. Їм не потрібні студенти, котрі захищаються, їм потрібні студенти, котрі платять. Проте виникає інше питання – кому потрібні такі міністри?

Вони перетворюють університети на годівниці для влади. Вони приручають ректорів і контролюють викладачів. Вони заробляють на тому, що належить тобі по праву. Єдиний, хто їм і далі заважає – це саме ти.

І як ти думаєш – можна з ними домовитись?

Вчи історію!
Готуй революцію!
Лиши аудиторію!
Виходь на вулицю!

Сергій Жадан

по темі:

Вимоги учасників студентського контр-форуму “Інший бік освіти”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *