28 ЧЕРВНЯ. Проти неоліберальних ДЕформ: акція українських лівих

28 червня — на День Конституції — представники непарламентських лівих та незалежних профспілок проведуть акцію протесту біля стін Верховної Ради України. Учасники акції привернуть увагу до зникаючих прав громадян, особливо, прав на працю, житло і освіту. На думку учасників, влада переходить до відкритого протистояння з власним народом, оскільки нівелює власний Основний Закон. В свою чергу громадянам потрібно розраховувати не на Конституцію, а на солідарність всіх, хто здобуває на життя працею.

 

Сьогодні зловживання з боку капіталу та чиновників можливі через пасивність народу, а в майбутньому — численні порушення будуть узаконені за допомогою нормативних актів. Гарантії, які стали звичними і ледве забезпечують виживання народу, можуть перетворитись на недоступний привілей. В ході інформаційного пікету активісти оприлюднять аналітичні матеріали про небезпеку проектів Трудового кодексу, Житлового кодексу, пенсійної реформи і проекту закону «Про вищу освіту» та вкажуть, які саме із повсякденних порушень вони легалізують. Українські ліві вважають, що усі ініціативи влади та її попередників пройняті згубною неоліберальною ідеологією, згідно якої держава має перш за все сприяти бізнесу, а не забезпеченню людських прав.

 

Окрім роздачі аналітичних матеріалів, активісти графічно проілюструють цинізм українських можновладців та власників капіталу.

 

Захід відбудеться з метою організувати широку кампанію проти «авторитарної модернізації» — нав’язуваних реформ, що призведуть знищення прав громадян на догоду бізнесу й державі.

 

Організатори:

Незалежна профспілка «Захист Праці» http://zahist.wordpress.com

Незалежна студентська профспілка «Пряма Дія» http://direct-action.org.ua

Автономна спілка трудящих http://avtonomia.net

 

Час: 14:00 — 15:00

 

Місце: вул. Грушевського, 5 (біля Верховної Ради України)

 

8-063-195-41-94

Запрошення у соцмережах:

http://vkontakte.ru/event28268420

http://www.facebook.com/event.php?eid=173058982757199

посилання по темі:

Реформа пенсионная, а грабят молодых
Позиція лівих профспілок по Житловому Кодексу

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *