Лише половина журналістів забезпечені соцпакетом

Лише половина журналістів забезпечені соцпакетом. Такі результати дослідження ринку праці, яке провели  Київська незалежна медіа-профспілка (КНМП), Міжнародний кадровий портал hh.ua та Українська мережа Глобального договору ООН.

Дослідження складається з трьох блоків, які стосуються соціально-економічного портрету журналістів, умов, в яких вони працюють, та можливості професійно розвиватися.

В ході дослідження вдалося з’ясувати, що більшість журналістів – жінки, кожен четвертий працівник ЗМІ перебуває у віці від 22 до 35 років. Високу зарплату (понад 12 000 гривень) отримує лише 3% медіа-спеціалістів.

При цьому лише половина журналістів забезпечені соціальним пакетом, і  25% працівників ЗМІ отримують від своїх роботодавців можливість відвідувати навчальні заходи для підвищення кваліфікації.

Дослідження проходило в форматі он-лайн опитування на базі  панелі HHresearch кадрового порталу hh.ua. Протягом жовтня-листопада було опитано 194 журналістів. Всі респонденти анонімні, але з однієї IP-адреси можна відповісти лише один раз.

ДЖЕРЕЛО

по темі:

30% українських журналістів отримує менше 3000 грн

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *