Новорічні подарунки депутатів: собі – дешевші іномарки, іншим – відключення тепла

Верховна Рада прийняла зміни до закону “Про теплопостачання”, згідно з яким облгази можуть обмежувати “технологічним мінімумом” постачання підприємств теплокомуненерго, які заборгували гроші, навіть в опалювальний період. Наслідком цього буде відключення тепла в квартирах звичайних людей, навіть якщо вони оплатили комунальні послуги.

За цей закон сьогодні проголосували 233 депутати, жодного голосу “проти” подано не було.

Водночас, депутати того ж дня прийняли закон про внесення змін до Митного тарифу України. З 1 січня пільгове ввізне мито на легкові автомобілі з об’ємом двигуна 1,5-3 л буде знижено з 7% до 6%, на морські човни та катери – з 8,5% до 8%.

За це проголосували 269 народних депутатів, в тому числі фракція КПУ в повному складі. Проти законопроекту також не виступив ніхто. Адже цей закон дозволить представникам правлячого класу, в т.ч. й депутатам, зекономити на придбанні нових елітних іномарок і яхт.

Враховуючи загальну вартість цих товарів, 1% чи навіть 0,5% від цієї суми становитиме значну економію коштів: кожен покупець престижного транспортного засобу завдяки законодавцям тепер заощадить суму, яка приблизно дорівнює річному доходу середньостатистичного жителя України ($5 тис.). Імовірно, тепер обновку дозволять собі й керівники підприємств теплокомуненерго, в надрах яких безслідно зникають гроші, виплачені населенням за комунальні послуги.

Див. раніше:

Закон про відключення тепла взимку прийнято в першому читанні

Останні плани уряду: продовження ДЕформ у пенсійній системі, ЖКГ і охороні здоров’я

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *