Київ. 4 липня. Акція проти пенсійної ДЕформи

Сьогодні, 4 липня представники лівих профспілок Києва провели інформаційний пікет погоджувальної ради Верховної Ради України з вимогою не включати у пленарний тиждень згубний законопроект “Про заходи щодо законодавчого реформування пенсійного забезпечення” (№7455).

Кілька десятків молодих людей, за допомогою наочності намагалися донести депутатам своє ставлення до пенсійної реформи: «Реформи несумісні з життям, скоєні групою осіб за попередньої змови.», “Ні затягуванню пасків на шиї народу!”,“Молодь проти пенсійної ДЕформи!”,”Більше роботи – менше життя.”, «Казнь через повЫшение.», «Пенсійний вык 100 роков – экономія пенсійнного фонду 100%». Крім цього пікетувальники поширювали листівку із роз’ясненням вимог серед працівників Верховної Ради.

Молодь занепокоєна з приводу наміру Уряду провести пенсійну «ДЕформу». У нинішніх пенсіонерів грошей не відберуть – а от ті, кому зараз 20-30-40 років, будуть ошукані. Замість нинішньої системи, коли одне покоління платить пенсійні внески, а інше отримує ці гроші в вигляді пенсії, збираються ввести накопичувальну систему – «лохотрон», крутіший за банкрутство Ощадбанку СРСР. Примусові відрахування, що складатимуть до 7% віддадуть невідомим банкірам, але нам від цього не буде ніякої вигоди. Стаж для отримання мінімальної пенсії буде підвищено на 10 років

 

Влада каже, що всього лише виконує вимоги МВФ, без яких він не дасть грошей. Але кому підуть ці гроші, і хто віддаватиме борги?

 

Пенсійна ДЕформа заганяє людину праці в глухий кут: молодь і люди середнього віку працюватимуть до скону, годуючи своїми пенсійними внесками чиновників і банкірів. Подивиться, як на аналогічні загрози реагують європейці. Греція паралізована страйками та демонстраціями, вулиці великих міст перетворилися на театр бойових дій. В Англії сотні тисяч людей вийшли на акції протесту, вчителі та інші бюджетники оголосили страйк. Страйкують навіть працівники Єврокомісії – уряду ЄС.

 

Незалежні профспілки та непарламентські ліві вважають, що усі ініціативи влади та її попередників це послідовний неоліберальний наступ мета якого, допомагати великому бізнесу за рахунок тиску на усі сфери життя найманого робітника. Всі “невідкладні заходи” будуть продовжуватись до тих пір, поки народ дозволятиме себе грабувати.

 

Інформаційні пікети лише початок кампанії проти урядових ДЕформ!  Досить бурчати на кухнях і в транспорті! Покажемо владі, що нам не подобаються її плани!

Група Вконтакте.Ру: http://vkontakte.ru/event28451561

Група facebookhttp://www.facebook.com/event.php?eid=236199439738067

Фото звіт: http://zip-cn25.livejournal.com/201413.html

 

Організатори:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *