Будівельників “Борисполя” залякують міліцією, щоб залишити без грошей?

В аеропорту “Бориспіль” будівельників залякують міліцією, щоб не повертати заробітну плату.

Про це йдеться у заяві Київської місцевої профспілки “Захист праці”.

До них звернулися кілька членів профспілки щодо “системних порушень трудового законодавства” на будівництві в аеропорту “Бориспіль”, яке ведеться в рамках підготовки України до Євро-2012.

За словами будівельників, роботодавець відмовляється офіційно оформлювати їх на роботу та не виплачує заробітну плату.

“Більше того, робітникам погрожують фізичною розправою та ув’язненням невідомі люди, які демонструють посвідчення працівників столичного УБОЗ та вимагають відмовитися від претензій щодо зароблених коштів. При цьому будівельників змушують писати розписки, що вони не висуватимуть жодних фінансових вимог до субпідрядника в аеропорту “Бориспіль”, – сказано у повідомленні.

Профспілка “Серп і молот” звернулася до прокуратури, МВС та СБУ з приводу вище описаних фактів та вимагає притягнути усіх винних до відповідальності.

Профспілка “Захист праці” – громадська організація, що об’єднує громадян, пов’язаних спільними інтересами за видом їх професійної (трудової) діяльності.

Метою функціонування профспілки є представництво та захист трудових та соціально-економічних прав її членів.
Первинна профспілкова організація “Серп і молот” – структурний підрозділ “Захисту праці”, що об’єднує робітників, зайнятих на будівництвах міста Києва.

Українська правда

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *