КНМП закликає президента ветувати пенсійну реформу

Київська незалежна медіа-профспілка закликає президента України Віктора Януковича ветувати Закон No.7455 “Про заходи щодо законодавчого  реформування пенсійної системи” (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=39220), який було прийнято вночі з 7 на 8 липня. Цей закон передбачає підвищення пенсійного віку для жінок, збільшення трудового стажу та інші антисоціальні зміни. Про це повідомляє прес-служба КНМП.

«За нашими даними більше половини журналістів Києва отримують зарплату «у конвертах». Вони б хотіли отримувати білу зарплатню, але роботодавці не зголошуються. Спочатку треба вивести зарплати з тіні, і лише після цього можна говорити про збільшення стажу», – йдеться у заяві КНМП.

Так само це стосується журналістів-фрілансерів, які отримують гонорари у кількох редакціях. У більшості випадків такі журналісти взагалі ніяк не оформлені – редакції не хочуть брати на себе зайві зобов’язання.

КНМП також не підтримує ідею збільшення пенсійного віку нібито до “європейського” рівня, бо якість життя в Україні значно гірша за європейську, менша й середня тривалість життя. Особливо це стосується журналістів, які ризикують своїм життям та здоров’ям на роботі.

Комітет профспілки визнає, що діюча пенсійна система потребує реформування, але обраний шлях вважає помилковим. Замість збільшення пенсійного віку та трудового стажу необхідно легалізувати “чорні” зарплати, запровадити пенсійний збір на пасивний прибуток, перекрити можливість виводити неоподатковані прибутки до офшорних зон, встановити однакові правила обрахунку пенсій для  всіх громадян.

Влада виправдовує свої дії дефіцитом бюджету. Але ресурс для покращення показників бюджету є – це елітні санаторії для посадовців, вертоліт для президента, чартерні рейси, дорогі автомобілі та меблі. Варто лише позбавитися корупції та зайвих привілеїв, і гроші на пенсії будуть”, – йдеться у заяві КНМП.

Зараз 8,5 млн. пенсіонерів живуть на пенсію менше 1000 грн., а 3850  пенсіонерів чомусь отримують пенсію понад 10.000 грн. Проголосована реформа не скасовує привілеї для окремих груп громадян – розшарування триватиме.

 

по темі:

Реформа пенсионная, а грабят молодых

Перед дождиком в четверг. Протесты против пенсионной реформы

Независимые профсоюзы протестовали против пенсионной деформы

НЕБЕЗПЕКИ проекту ПЕНСІЙНОЇ РЕФОРМИ

Київ. 4 липня. Акція проти пенсійної ДЕформи

Британцы против пенсионной реформы

Анонс. 4 липня. 10:00. Пікет проти неоліберальної ДЕформи пенсійного забезпечення

28 ЧЕРВНЯ. Проти неоліберальних ДЕформ: акція українських лівих

Реформа пенсионная, а грабят молодых

Пенсия прощается с тобой

Пенсионная реформа для молодежи: почему все не так?

Реформа пенсионной системы – возвращение в варварство?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *