Матерів-одиначок позбавлятимуть соціальної допомоги, якщо у них є велосипед

З 1 грудня уряд розпочне експеримент “Непрямі методи оцінки доходів громадян”.Перевірятимуть матерів-одиначок, які претендують на соціальну допомогу. Про їхні доходи інспектори управлінь праці і соціального захисту розпитуватимуть сусідів, пише Gazeta.ua.

Соціальну допомогу не призначатимуть тим жінкам, які мають кондиціонер, сучасний велосипед, скутер, посудомийну машину, хто робить ремонт з використанням дорогих будматеріалів.
Також інспектори цікавитимуться наявністю співмешканців і квартирантів, породистих тварин та отриманням грошових переказів з-за кордону.

“Це продовження загальної тенденції уряду вирішувати питання бюджету виключно за рахунок малозабезпечених громадян”, — пояснює 41-річний Павло Розенко, експерт Центру Разумкова.

“Жодної економії коштів це не принесе, бо мова йде про мізерні суми — жінки отримують близько 300 гривень. Навпаки, для держави це лише додаткові витрати, бо непрямі оцінки доходів теж має хтось робити. Теперішнього штату соціальних інспекторів недостатньо, тому доведеться наймати людей”, – вважає він.

За словами Розенко, якщо врахувати, що нинішній уряд – це заможні люди, які не звітують перед українцями, скільки вони отримують і на що витрачають гроші, то вимагати звіту від інших категорій населення, на його думку, недопустимо.

джерело

по темі:

Закон про відключення тепла взимку прийнято в першому читанні

«День гнева» учителей в Новой Каховке

Депутаты разрешили буржуям воровать

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *