Ліві обіцяють продовжити січневе повстання (АНОНС АКЦІЇ 29 СІЧНЯ)

Українські ліві вшанують пам’ять повсталих робітників заводу Арсенал і виступлять проти антисоціальних реформ уряду.

 

29-го січня на площі перед метро “Арсенальна” зберуться представники різних лівих організацій Києва і всієї України. Активісти згадають про жорстоке придушенння повстання робітники заводу “Арсенал” та інших підприємств і солдат київського гарнізону у 1918 році. Ця дата є знаковою для лівого руху. На думку організаторів, героїчні моменти історії не повинні залишатися об’єктами ритуального поклоніння. Січневе повстання використовується як привід, щоб заявити про свої права тут і зараз.

 

Неоліберальні реформи уряду, такі як Трудовий, Житловий і Пенсійний кодекси, нові проекти Закону про Освіту вже сьогодні загрожують погіршенням життя мільйонів людей. Влада зміцнює репресивний апарат і готується до придушення масових народних виступів. Але ще частіше інструментом стримування сьогодні виявляються не поліцейські кийки і кулі, а брехня. Політики направляють бунт в безпечне для влади і великого капіталу русло.Своєю акцією ліві хочуть нагадати про справжні цілі протесту

 

Захід носить міжорганізаційний характер.

Безпосередні ініціатори та організатори: Громадська організація “Альтерра”, АСТ (“Автономний союз трудящих”), Об’єднання “Боротьба”, “Проти течії” (Оргкомітет руху Лівих комуністів), УКРС (“Український комуністичний робочий союз”), “Ліва опозиція”, Антикапіталістичні Опір (блок анархістів і антифашистів). Також ініціативу підтримали київські районні організації Соц. Партії Україні (за погодженням з міськкомом) разом із молодіжною організацією “Спека” і представники інших лівих організацій, що беруть участь в приватному порядку.

 

Контакти:

+38 050 614 53 46

+38 093 501 67 43

+38 097 237 59 65

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *