Акція М31 в Києві

Півтори сотні демонстрантів протестували проти капіталізму в суботу 31 березня у Києві. Організаторами виступили синдикалістська ініціатива Автономна Спілка Трудящих, студентська профспілка «Пряма Дія», Ліва Опозиція, Антикапіталістичний Спротив  та Антифашистська Дія.

Демонстрація пройшла від Золотих Воріт до Міністерства Освіти із зупинками біля  Федерації Роботодавців та пам’ятнику Зої Космодемьянській.  Акція мала на меті продемонструвати негативне ставлення до проектів Трудового Кодексу, Житлового Кодексу, пенсійної і медичних реформ.

Вимоги маршу в Києві:

Робочий тиждень – 30 годин!

Пенсійний вік – 50 років для чоловіків і жінок!

Мінімальний дохід – 4000 грн.!

Всім рівний доступ до безкоштовної якісної освіти та медицини!

Підприємства – під управління трудових колективів!

Наприкінці маршу група молодих людей вивісила на закинутій будівлі біля міністерства освіти три банери із текстом «Життя при капіталізмі руйнує». Певно, міліція була ображена подібним написом і намагалася затримати одного із організаторів маршу, втім, успіху силові дії правоохоронців не мали і нікого не було затримано.

Демонстранти заявили про свою солідарність із європейським союзом М31 (http://march31.net/de/demo/ ), що об’єднує синдикалістські та антифашистські сили.  Це об’єднання позапарламентських лівих, що відкидають традиційні опортуністичні партійні та профспілкові організації.  Вістря критики М31 направленої проти міжнародних, європейських фінансових інституцій, міжнародної бюрократії та національних урядів, які обслуговують інтереси правлячого класу. Тому цілком логічно, що на демонстраціях в Європі крім традиційних гасел направлених проти неоліберальних реформ було і лаконічне «Антинаціональний Інтернаціонал».

Детальний фоторепортаж ТУТ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *