Першотравневі листівки в Києві

Україна вийшла з кризи і розпочала стрімке економічне зростання. Добробут населення зростає, безробіття знижується, рівень доходів і стандарти життя наближаються до європейських завдяки вільному ринку і мудрій політиці уряду.

Ці твердження, які ми чуємо від чиновників і депутатів, є щирою правдою – для них самих. Де тут брехня, якщо за час кризи кількість мільярдерів зросла на 60%, а їхні статки – на 163%? Голова податкової адміністрації справедливо приписує ці заслуги політиці українського уряду – більшість членів якого також є мільйонерами. Біда в тому, що таких щасливців дуже мало: їх тисячі, а нас мільйони. І нам чомусь «щастить» набагато менше.

 

Для нас вони підготували інші подарунки. Вже в травні Верховна Рада збирається прийняти Трудовий кодекс, який дозволить власникові менше платити працівникам за таку ж роботу, а незгодних викидати на вулицю за спрощеною процедурою звільнення. Відстояти права за допомогою профспілки за новим кодексом уже не вдасться, натомість хазяїн зможе самостійно вигадувати власні «закони» на окремо взятому підприємстві: замість колективних договорів нам нав’язуватимуть «нормативні акти роботодавця». За всіма найманими працівниками дозволять стежити за допомогою відеокамер та інших технічних засобів. Здобувати освіту і підвищувати кваліфікацію працівник не зможе: за новими правилами його позбавлять оплачуваної відпустки.

 

На найближчі тижні заплановано прийняття закону про зайнятість. Він ускладнить доступ безробітних до соціальної допомоги (яка в Україні й без того мізерна), а з роботодавця знімає майже всю відповідальність за їх працевлаштування. Молодим спеціалістам на їхньому першому робочому місці можна буде платити менше офіційного мінімуму – або взагалі не платити і брати на «добровільне» безкоштовне «стажування».

 

На порядку денному залишається прийняття Житлового кодексу, який звалить на нас усі видатки на ремонтування будинків і прокладення нових труб: держава цього не робила десятиліттями.

 

Восени уряд хоче продовжити пенсійну реформу: за новим законом 7% від нашої зарплати щомісяця буде примусово відраховуватись на «особистий пенсійний рахунок» у банках. Навряд чи хтось із нас коли-небудь потім побачить ці гроші.

 

Після виборів буде підвищено ціни на газ для населення до «ринково обґрунтованого рівня» – а це автоматично означає підняття комунальних тарифів в рази. Відповідні плани вже не раз відкрито озвучувалися.

 

Нам обмежують право на відпустку, а їм дозволяють звільняти нас за надуманими приводами.

Нас змушують «затягувати паски», а їм створюють «привабливий інвестиційний клімат».

Нам забороняють мирно протестувати, а їм «декриміналізують» контрабанду та інші економічні злочини.

Їм доступні найкращі приватні клініки та педагоги, а нас змушують розмножуватися як кролів (законопроект про заборону абортів No. 10170), не розраховуючи на соціальну допомогу, відпустки, дитсадки і медицину.

 

На їхню думку, це правильно: адже «багатих та успішних» так мало, їх треба захищати.

Нас багато, тому ми можемо і повинні захистити себе самі. Ми разом поставимо їм власні вимоги:

 

Робочий тиждень – 30 годин!

Пенсійний вік – 50 років для чоловіків і жінок!

Мінімальна зарплатня – 4000 грн.!

Всім рівний доступ до безкоштовної якісної освіти та медицини!

Підприємства – під управління трудових колективів!

 

Автономна спілка трудящих

avtonomia.net

Товарищ

            Сегодня ты вышел на Первомайскую демонстрацию. Ты бросаешь вызов капиталистической системе, ты принимаешь бой с бесчеловечной властью собственности и прибылей, ты атакуешь вековое царство мрака эксплуатации. Твой выбор – выбор миллионов твоих братьев – тружеников всего мира.

Более ста лет назад после кровавой расправы над рабочими, которые вышли на манифестацию в Чикаго, дата 1 мая стала днем всемирного сопротивления пролетариев власти капитала. Интернационал призвал тружеников всех стран солидаризироваться в борьбе за свои права. Откликнувшись на призыв на площадях городов отдаленных от Чикаго километрами, океанами и десятками меридианов 1 мая вспыхнули алые знамена в мозолистых руках рабочих. Вспыхнул огонь, предвестник всемирной революции.

Классовая война продолжается столетиями – правящие сословия ежедневно собирают кровавую жатву жертв голода, непосильного труда и вооруженных столкновений. Сегодня цепкие паучьи лапы капитализма алчно сжимают планету. Липкая сеть МВФ, НАТО, всевозможных союзов буржуазии опутала мир, накинув тугой аркан на шею каждого труженика. Разорвать эти цепи не под силу одной паре рук. Только всемирная, солидарная, поистине освободительная борьба пролетарского Интернационала является реальным противодействием капиталистической системе. Только единство действий приблизит нашу единую цель – бесклассовое коммунистическое общество.

Мы просто обязаны положить конец вековому игу эксплуатации, упразднить деление общества на классы и нации, ликвидировать право собственности. Наша победа – единственный шанс выжить для всего человечества. И, это значит, что она – великое дело и великая цель всего человечества, объединенного Интернационализмом и Солидарностью.

Хватит кухни коптить, власть ругая.

Выходи на митинг 1 мая!

Поднимай выше красное знамя!

Буржуазию гони пинками!

 

Инициативное объединение «Украинский коммунистический рабочий союз» (УКРС)

Адрес для писем: 03087 Киев-87 а/я150

Интернет сайт: http://ukrs.narod.ru

e-mail: ukrs@list.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *