Київ. Перше травня в ритмі самби

Сьогодні в Києві пройшов марш антиавторитарних лівих. У демонстрації взяли участь активістки та активісти анархістського, синдикалістського, антифашистського, екологістського рухів. У акції взяли участь майже 400 активістів та активісток.  Цього року до лівих приєдналися прихильники/прихильниці декриміналізації легких наркотиків.  Рухалася колона у супроводі вуличних  самба-бендів міжнародного руху “Ритми спротиву”, що створювали святковий ритм маршу.

 

 

Демонстранти піддали критиці законопроект Трудового Кодексу, пенсійну реформу,  закон про зайнятість та інші антисоціальні ініціативи уряду. Критикувалися також підготовка до ЄВРО-2012, політика «захисту інтелектуальної власності», присутні засудили політичні репресії в Росії та ЄС. Звучали на марші і феміністичні вимоги: феміністки звернулися до становища працюючих жінок, наголосили на небезпеці законопроекту про заборону абортів та виявили солідарність з засудженими учасницями російського колективу “Pussy Riot”.

 

Автономна Спілка Трудящих була одним із організаторів цього маршу. Нагадаемо, що раніше АСТ вийшло із спільного  оргкомітету Першотравня і запропонувало іншим лібертаріям та лівим провести окремий мітинг без сталіністів, нацифілів та парламентських політиків.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *