Акція протесту проти дій Міністерства освіти з покривання фінансових оборудок в Шахтарському педагогічному училищі (АНОНС)

Зупинимо брехню й некомпетентність Міністерства освіти, через яку страждають студентки!

Причиною акції, що відбудеться 8 травня о 13 під МОНМС (пр-т Перемоги, 10), є брак реакції та оперативних дій з боку міністерства щодо перевірки Шахтарського педагогічного училища. У п’ятницю, 27 квітня під час попередньої акції протесту представникові Міністерства освіти ми особисто в руки передали звернення профспілки, у якому йшлося про необхідність оперативної перевірки стану училища. Явно некомпетентна та неправдива відповідь, підписана заступником міністра Євгеном Сулимою, свідчить про намагання МОНМС покрити фінансові махінації у Шахтарському педагогічному училищі. Організатор(к)и акції вимагатимуть, щоб заступник міністра вийшов до них і особисто пояснив механізм, за яким було здійснено перевірку Шахтарського педагогічного училища. Представники профспілки сумніваються, що перевірка взагалі мала місце.

“Немає значення, чи свідомо чи ні Сулима підписав цей лист: якщо свідомо — значить він в курсі ситуації і сприяє фінансовим махінаціям, у яких замішана директорка училища. Якщо ж він підписав те, що за нього зробили підлеглі — це свідчить лише про його некомпетентність і байдужість,” — вважають у профспілці. “В обох означених випадках підписання цинічної брехні — достатня підстава для того, щоб вимагати відставки замміністра,” — додають активіст(к)и.

Нагадаємо, що справою Шахтарського педагогічного училища зацікавилась навіть Генпрокуратура, тоді як МОНМС продовжує закривати очі та ігнорувати історію з Шахтарськом. Про порушення, які мають місце в училищі, стало відомо в середині квітня завдяки заяві однієї зі студенток. Як виявила у ході своєї кампанії профспілка “Пряма дія”, експлуатація неповнолітніх — лише верхівка айсбергу проблем, які існують в училищі. Корупція, постійні побори зі сторони адміністрації, моральні приниження студенток – ось початок переліку того, що своїм листом прикриває Міністерство освіти.

Не дозволимо Міністерству освіти вважати нас довірливими недоумками! Вони мають відповісти за свої слова. Студентки з Шахтарська потребують уваги, і давайте виборемо справедливість разом з ними!

Організатор акції – профспілка “Пряма дія”.

Джерело

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *