Українські ліворадикали виступили проти поліцейських репресій у Німеччині (фото)

11 червня о 9:00 робочий день посольства Німеччини в Україні розпочався пікетуванням дипломатичного представництва по вул. Богдана Хмельницького. Активісти Автономної Спілки Трудящих та організації “Антикапіталістичний спротив” розгорнули прапори та плакати в знак солідарності з німецьким антифашистом Денізом К., який уже третій місяць перебуває під арештом.

“Злочин” Деніза полягає в тому, що під час брутального поліцейського розгону антикапіталістичної демонстрації 31 березня в Нюрнберзі він замахнувся древком прапора на двох спецназівців-”космонавтів”. Жоден із “постраждалих” не має навіть легких тілесних ушкоджень, але Денізу інкримінують замах на вбивство двох поліцейських. Такі абсурдні звинувачення, очевидно, мають на меті виправдати жорстокість поліції, яка брутально розганяла в той день демонстрантів кийками та сльозогінним газом.

Активісти встали перед шматком Берлінського муру, який посольство встановило в Києві на знак пошани до ліберальної “демократії”, що начебто панує в Німеччині і має слугувати зразком для інших країн. Насправді історія Деніза К. демонструє єдину сутність сталіністського режиму, який будував цей мур, і нинішнього репресивного режиму ФРН, який повалив стіну, але так само проливає кров невинних людей на вулицях німецьких міст.

“ФРН, яка була збудована після війни зусиллями вцілілих фашистських кадрів, є гідною продовжувачкою традицій, притаманних європейським диктатурам ХХ століття. Держава знижує рівень добробуту трудящих, урізаючи пенсії, зарплати й допомогу по безробіттю; під її захистом неонацисти проводять свої марші, а антифашистів вона кидає в тюрму; щодо всіх незгодних застосовуються репресії, обгрунтовані з характерним сталіністським цинізмом”, – заявили активісти АСТ.

“Репресії проти активістів – це неповага до суспільства”, – було написано на одному з плакатів. Учасники пікету скандували: “Свобода! Рівність! Глобальна солідарність!”, “Internationale Solidaritat!”.

Жоден працівник посольства не вийшов до пікетувальників, щоб узяти їх звернення. Дипломати найбільшої імперіалістичної країни ЄС вирішили проігнорувати протест, перебуваючи під символічним захистом імперського орла, зображеного на стіні посольства.

ФОТО:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *