АСТ провела акцію солідарності з робітниками Chung Hong Electronics (фото)

3 липня в Києві відбулась акція солідарності з робітниками заводу Chung Hong Electronics, розташованого в польській спеціальній економічній зоні під Вроцлавом. Близько 10 членів АСТ та інших ліворадикальних активістів пікетували київське представництво LG Electronics, вимагаючи вплинути на свого підрядника і забезпечити виконання вимог робітників із дружньої анархо-синдикалістської профспілки Inicjatywa Pracownicza.

Нагадаємо, там уже третій місяць триває трудовий конфлікт. На минулому тижні адміністрація заводу незаконно звільнила профспілкового активіста, у відповідь на це решта робітників оголосила безстроковий страйк. Вони вимагають припинити репресії проти активістів і виконати їх вимоги: підвищення зарплатні, відновлення роботи соціального фонду та безкоштовного транспорту. Поліція на території спеціальної економічної зони налаштована приязно до роботодавця, який з порушенням закону перешкоджає спілкуванню профспілкових активістів з іншими робітниками і обмежує їх свободу пересування.

Головним партнером Chung Hong Electronics є корпорація LG Electronics: вона купує основну масу комплектуючих частин, які виробляються на Chung Hong, і використовує їх для збірки власної продукції. Саме вона контролює, по суті, весь технологічний процес – в тому числі і на підприємствах своїх підрядників.

Жоден представник корпорації не вийшов до маніфестантів. Учасники акції пообіцяли розпочати кампанію за бойкот товарів LG в Україні, якщо репресії проти польських робітників не припиняться.

Тим часом, на самому заводі Chung Hong Electronics триває страйк. У понеділок страйкувала частина працівників першої та другої змін, тоді як адміністрація продовжує стояти на своєму, блокує хід колективних переговорів і відмовляється давати коментарі. Перед входом до заводу весь день тривав пікет солідарності: окрім Inicjatywy Pracowniczej, на ньому були присутні представники анархо-синдикалістських організацій із Німеччини (FAU) та Великої Британії (IWW). На брамі було розвішено транспаранти: «Геть експлуатацію, ми не машини!», «LG: Lubią Gnoić».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *