У Львові працівники «Ензиму» пікетують міську раду

Понад 300 працівників ПрАТ «Ензим» пікетують Львівську міську раду з вимогою не закривати стоки підприємству і відтак не закривати підприємство. Люди скандують «Руки геть від Ензиму» і наголошують, що у разі закриття заводу, у місті 500 сімей залишиться без коштів на проживання.

Люди прийшли на пікет з транспарантами “Закриєте “Ензим”- залишимось без хліба”, “Водоканал”, май совість”, “Руки геть від “Ензиму”, “Львівський жиркомбінат з “Ензимом”, “Світоч” з “Ензимом”, “хлібники Львівщини з “Ензимом”, “Львівська пивоварня з “Ензимом”, “Рейдерству – ні!

Директор з якості ПрАТ “Ензим” Іван Настасяк наголосив, що стоки підприємства не є причиною неприємного запаху в місті. Також він запевнив, що “Ензим” готовий працювати над удосконаленням очищення стоків, але не у п’ятиденний термін, як цього вимагає міська влада. Він додав, що з цього питання на підприємстві вже працюють іноземні фахівці.

Як інформував ZAXID.NET, «Львівводоканал» скеровує попередження на ПрАТ «Ензим»: якщо ситуація з очисткою стоків підприємства не буде виправлена, то з середини наступного тижня водоканал перестане їх приймати. Раніше міський голова Львова Андрій Садовий, говорячи про ПрАТ «Ензим», сказав, що причиною неприємного запаху в місті залишається «одне підприємство». На його думку, це дає змогу вимагати закриття підприємства. Натомість на підприємстві заявляють, що протягом останніх 5 років жодна із численних депутатських робочих груп та перевірок контролюючих органів не встановила та не оприлюднила такого офіційного заключення, що сморід у Львові спричинений «Ензимом».

 ДЖЕРЕЛО

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *