АНОНС. Зупинити деформу Укрзалізниці! Захистити право на вільне пересування!

16-го січня Вільна профспілка залізничників разом із Вільною профспілкою машиністів організували пікет Кабінету міністрів, вимагаючи від нього підвищення заробітної плати для працівників залізниці, згідно до умов генеральної угоди. Окрім цього, пікетувальники вимагали відшкодування Укрзалізниці збитків від пасажироперевезень, зокрема пільгових категорій громадян, та недопускати їх в майбутньому. Тобто, погасити борги за рахунок бюджету, позбавити пільговиків можливості пересування та підняти ціни для пасажирів. “Вільні” профспілки, бажаючи взять участь в переговорному процесі, готові надати владі легітимний привід для подальшої деформи Укрзалізниці. Автономна спілка трудящих солідарна із працівниками залізниці стосовно їхньої боротьби за кращі умови праці, але ми хочемо наголосити, що єдиний спосіб для Укрзалізниці залишатись рентабельною та не допустити підвещення цін на квитки – підняття тарифів на перевезення вантажів, індексація яких була заморожена ще в 2008 році. Наразі вантажоперевезення в Україні – найдешевші в регіоні, більше того, частина з цих грошей осідає в кишенях приватних фірм-посередників. Ми висловлюємо свій категоричний протест проти дотацій великого бізнесу, що отримає великі прибутки з цієї ситуації. Ми заявляємо: нехай платять капіталісти, а не трудящі!

В зв’язку з цим, ми, як і місяць тому, проведемо власний пікет залізничного вокзалу в суботу, 26-го січня о 12:00 для того, щоб донести до громадскості необхідність боротися за свої права як споживачів та висловити свою соладарність з працівниками залізниці.

Ми вимагаємо:
– Субсидувати транспорт за рахунок олігархів, шляхом підвищення тарифів на перевезення вантажів
– Відкинути всі наміри стосовно підвищення цін на квитки, зберегти за пільговиками право на вільне пересування
– Припинити процес приватизації, не проводити акціонування Укрзалізниці
– Не скорочувати робочі місця на залізниці, не закривати депо чи малі станції
– Припинити практику роботи на “подовжених плечах”, що погіршує умови праці та ставить у небезпеку життя та здоров’я пасажирів
– Припинити будь-які переслідування активістів профспілок

Права не дають, права – беруть!

Більш детально з нашою позицією можна ознайомитись тут:
http://avtonomia.net/?page_id=4262

Фото з попереднього пікету:
http://avtonomia.net/?p=4603

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *