«АероСвіт» готує хвилю звільнень, – керівник профспілки

Авіакомпанія “АероСвіт” заборгувала своїм працівникам 80 млн грн зарплати. Про це повідомив глава профспілки бортпровідників авіакомпанії Веніамін Тимошенко. За його словами, на 20 березня готується перша хвиля звільнень бортпровідників – близько 250 осіб.

“Ми знаємо, що гроші на рахунок компанії надходять, але отримати їх не можемо, оскільки вони йдуть на погашення заборгованості перед аеропортами”, – зазначив він.

Крім того, за словами Тимошенка, авіакомпанія планує через два місяці звільнити весь льотний склад.

“Нам сьогодні повідомили про те, що ми повинні отримати повідомлення про скорочення залишку льотного комплексу через два місяці. Це бортпровідники, льотчики, диспетчера. Це означає повну ліквідацію льотного складу авіакомпанії”, – повідомив він.

Він зазначив, що на сьогодні залишилися без роботи близько половини співробітників авіакомпанії – 1250 осіб. Однак співробітники авіакомпанії не змогли отримати повідомлення про скорочення та довідку про заборгованість по зарплаті, оскільки головний офіс “АероСвіту” не працював через відсутність електроенергії.

Як відомо, раніше “АероСвіт” заявляв, що має намір зосередитися на обслуговуванні діючої далекомагістральних мережі польотів з її подальшим розширенням, а також на перевезення пасажирів середньомагістральних і внутрішніми рейсами авіакомпаній-партнерів.

Джерело

One Comment on “«АероСвіт» готує хвилю звільнень, – керівник профспілки”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *