Справжні антифашисти проти буржуазних політиканів

Від редакції: в умовах перманентної економічної та політичної кризи посилення позицій правих радикалів – неминуче. Воно прямо або побічно заохочується правлячим класом, адже фашизм – це останній бастіон капіталізму, крайня ступінь реакції, що захищає ієрархію і соціальну нерівність за допомогою брехливих гасел про національну єдність і прямого насильства проти незгодних. Підйом ультраправих закономірним чином породжує в суспільстві протистояння їм. Але і цей благородний порив може бути поставлений на службу правлячому класу. Часто під маскою антифашизму також ховаються політичні інтереси. “Антифашистська єдність” з буржуазними силами може виявитися такою ж пасткою для трудящих, як і “національна єдність”. Тому слід пам’ятати, що справжній антифашизм може бути лише антикапіталістичним і лише революційним.
Ми рекомендуємо ознайомитися з класичним текстом Жиля Дове “Коли вмирають повстання”

18 травня під час маршу «проти фашизму» та за євроінтеграцію, організованого Партією регіонів, група антифашистів(-ок) зі студентської профспілки «Пряма дія» та інших незалежних лівих ініціатив виступили проти влади великого капіталу і його породження — фашизму. Вийшовши на перед колони, хлопці та дівчина розгорнули транспарант із написом «Геть фашистів, геть капіталістів» та міжнародним антифашистським лого. Партійна охорона та «сотники» спробували вирвати транспарант, оточили активістів і притиснули до стіни Лаври. Завдяки злагодженим діям антифашистів, нікого не було затримано.
Таким чином організатори акції ще раз підтвердили суто популістський характер антифашизму владної партії. Активісти переконані, що боротьба з фашизмом та дискримінацією є невіддільною від соціальної та класової боротьби. «Тут ідуть більше тридцятьох народних депутатів, питомою вагою в десятки мільярдів доларів. Це представники та слуги великого капіталу. А капітал у кризовій ситуації звертається до фашизму, аби втримати свою владу. Фашизм породжується капіталізмом, «Свобода» — Партією регіонів. Вибирати між ними — означає блукати між хибними альтернативами, відмовляючись від боротьби за власні інтереси», — наголошують активісти профспілки.
Активісти також розкидали листівки, у яких пояснена їхня позиція. Серед учасників акції були члени незалежної студпрофспілки «Пряма дія» та позаорганізаційні антифашисти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *