Київським бюджетникам не хочуть платити зарплатню за листопад і грудень

Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що через зрив вчорашнього засідання Київради столичні бюджетники не одержать зарплату за листопад і грудень.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Азаров заявив, відкриваючи засідання уряду.

«Вчора опозиційні народні депутати взяли моду абсолютно незаконно втручатися в повноваження місцевих органів влади і зірвали засідання Київради. Уряд ухвалив рішення і виділив додатково Києву 130 мільйонів гривень з бюджету, як дотацію, на виплату зарплат бюджетникам. Але це рішення мало бути затверджене на засіданні Київради, яке було зірвано», – зазначив прем’єр.

Таким чином, за його словами, «столичні бюджетники не одержать зарплату за листопад-грудень». «Лікарі, вчителі, водії тролейбусів, трамваїв, автобусів, всі бюджетники перед новорічними святами залишаються без грошей», – сказав Азаров. Він наголосив, що свої функції не виконують деякі місцеві ради західних регіонів, які також піддають людей небезпеці не одержати зарплати і соціальні виплати.

Як повідомляв УНІАН, розпорядженням секретаря Київради Галини Гереги від 23 грудня було призначено на 24 грудня засідання сесії Київради. У розпорядженні йшлося про те, що Київрада збирається “враховуючи винятковість термінового розгляду невідкладних питань з метою забезпечення життєдіяльності господарського комплексу міста Києва”. Проте Герега закрила сесію Київради через 10 хвилин після відкриття. У зал у будівлі Солом’янської райдержадміністрації, де проводилося засідання, зайшли близько 20 народних депутатів. Вони вимагали пояснити, чому їх не пускали на засідання. Трибуна, на якій перебувала Герега, була оточена представниками ЗМІ і народними депутатами.

Пізніше Віктор Янукович попросив “заспокоїти” керівників бюджетних відомств і пообіцяв, що гроші таки буде виплачено. Але перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко погрожує, що до Нового року з бюджетниками можуть і не розрахуватись.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *