Анонс: 25 грудня – акція проти контролю за інтернетом

25 грудня біля Мінюсту  за адресою провулок Рильський, 10 відбудеться акція протесту проти посилення поліцейської держави.

Не можна давати в руки маніяку-вбивці сокиру і вважати це хорошою ідеєю. Віддати українській  міліції та СБУ контроль за інтернетом – приблизно така ж безглузда ініціатива.

В середині грудня держава в особі НКРЗІ зобов`язує провайдерів власним коштом обладнати мережі пристроями, які будуть використовуватися „уповноваженими органами” для подальшого збору інформації та стеження за абонентами. Крім того, провайдерів зобов`язують „сприяти проведенню оперативно-розшукових заходів”, – простіше кажучи, „стукати” до відповідних органів. Ну і звичайно, „недопущення розголошення організаційних і тактичних прийомів” означає, що провайдер буде не в праві повідомити особі, що за нею стежать.

Зараз мінюст має завізувати правила, раніше схвалені рішенням НКРЗІ від 16.07.2013 № 445, що були затверджені на засіданні Комісії 10.12.2013. Це буде явним обмеженням  свободи слова та таємниці переписки.

Докладніше  про це  читайте тут:  http://avtonomia.net/2013/12/20/militsiya-z-narodom-teper-v-kozhnomu-komp-yuteri/

Ми виступаємо категорично проти цієї небезпечної новації.  Люди, що займаються чимось кримінальним у мережі, знають, як уникати проблем із стеженням. Жертвами правоохоронців можуть стати саме «законослухняні громадяни», що не бачать причин приховувати приватне життя.

За останній рік це вже не перша спроба влади втрутитися в свободу Інтернету: нагадаємо, 04.06.2013 депутат-регіонал Володимир Олійник зареєстрував законопроект про цензуру Інтернету, який втім, після критики громадськості, пообіцяв відкликати його. http://avtonomia.net/2013/06/07/vlada-hoche-zakrivati-nebezpechni-sajti-protyagom-dobi/

Ми бачимо посилення авторитарних тенденцій в Україні, де останнім часом держава не гребує навіть прямим фізичним насиллям по відношенню до своїх громадян, а зараз бажає бачити людей „під ковпаком” та стежити за ними, і зобов`язати провайдерів допомагати їй у цьому. http://avtonomia.net/2013/06/13/chastkova-peremoga-ast-avtor-zakonu-pro-tsenzuru-internetu-zlyakavsya-protestiv-2/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *