Київські активісти висловили солідарність із російськими політв’язнями

1613082_834118926614693_757706212_o

В понеділок, 24 лютого в Росії відбулась завершальна частина судового процесу над «в’язнями 6 травня» – активістами, яких було затримано під час мирної антиурядової акції півтора роки тому та звинувачено в кримінальних злочинах. Усі підсудні отримали терміни позбавлення волі від двох до чотирьох років. Учасників акції протесту, що відбувалася в цей час, також грубо затримали.

В цей день у Києві перед російським посольством відбулась акція солідарності, організована лівими та ліберальними активістами. В організації пікетування взяли участь члени Автономної Спілки Трудящих. Крім того, на акцію прийшло багато позаорганізаційних активістів, а також представники «Автомайдану». Всього в ній узяло участь близько 30 людей.

Активісти виклали символічну конструкцію: олімпійські кільця із автомобільних покришок, які протягом останніх тижнів активно використовувалися в Києві з метою повалення авторитарного режиму. Учасники акції не стали підпалювати їх, сподіваючись, що цю роботу зроблять російські товариші – на практиці, а не символічно.

В руках у активістів були плакати: «За нашу и вашу свободу», «Выход из болота – международная солидарность», «Никакой войны между народами, никакого мира между классами». Представники АСТ, виступаючи перед стінами посольства, зауважили, що українські та російські трудящі стоять перед спільним ворогом – капіталістами та чиновниками, які прагнуть розділити нас за національною, мовною та іншими надуманими ознаками. Це стосується як переможених диктаторів, так і опозиційних переможців. Цьому ми маємо протиставити міжнародну солідарність, що грунтується на класовому принципі.

Зайвим доказом слугує ситуація з законодавством, що регулює свободу мирних зібрань. Російські «болотні в’язні» значною мірою стали жертвами тамтешніх драконівських норм, які протягом останніх років наполегливо намагалися ввести і в Україні. Це робив як депутат від ПР Вадим Колесніченко, який копіював найбільш небезпечні російські закони і проштовхував їх у ВР, так і «демократ» Андрій Шевченко, який уперто проштовхував небезпечний для суспільства законопроект Захарченка-Ставнійчук. Якби цей закон було прийнято, Майдан у листопаді 2013 року просто не зміг би зібратись, але силами нечисленних лівих активістів його прийняття вдавалося блокувати. Це цінний урок того, наскільки важливою є солідарність та політична активність навіть при несприятливих обставинах.

Солидарность крепче тюремных стен!

Наше отечество – всё человечество!

1969952_834125536614032_1107513560_o

DSC_1705

DSC_1718

mass

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *