Профспілковий активіст загинув від рук проросийських бойовиків

Reznichenko2
14 січня правоохоронці знайшли тіло голови первинної організації Незалежної профспілки гірників України ДП «Артемсіль», депутата міської ради Соледара Донецької області від ВО «Батьківщина» Івана Резніченка, який зник 21 червня минулого року і, як з’ясувалося, був закатований на замовлення сепаратистів.

«Тіло Івана Резніченка виявив його товариш, теж депутат Соледарської міськради, який самостійно займався пошуками, водній із соляних копанок міста Соледар Донецької області»

– розповідає голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

За його словами, правоохоронці затримали двох злочинців, які на замовлення сепаратистів убили Івана Резніченка. Убитий був головою первинної профспілкової організації НПГУ ДП «Артемсіль» і дотримувався проукраїнських патріотичних поглядів.

Затримані зізналися, що протягом тижня стежили за Іваном Резніченком. Коли пізнім вечором 21 червня 2014 року він повертався з гаража додому, зловмисники викрали його.

«Злочинці двічі вистрелили в голову Івану Резніченку, а потім перерізали йому горло, бо він був ще живий. Після цього зловмисники кинули тіло в яму»

– каже Михайло Волинець.

Наразі правоохоронці проводять слідчі дії.
Родина Івана Резніченка до останнього моменту вважала, що він перебуває в полоні, і сподівалася знайти його живим.

Джерело – сайт КВПУ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *