У Львові фашизм не пройшов

ao

Близько сотні ультраправих молодиків вчинили напад на соціальний центр «Цитадель» у Львові. Нападникам не вдалося увірватися всередину і вони відступили. Серед захисників — переважна частина яких належить до руху лівих націоналістів «Автономний Опір» — постраждалих немає.

Причиною атаки став намір «Автономного опору» провести 6 листопада у Львові «Марш Волі», присвячений лідеру Революційної повстанської армії України, анархісту Нестору Махно.

Напередодні заходу львівська влада звернулася до суду з метою заборонити «Марш волі» через погрози ультраправих — представників організацій «Правий сектор» і «ЦК Азов». Суд задовольнив їх вимоги.

Ультраправі, очікуючи на заборонений марш, зібралися на площі Святого Юра. Проте «Автономний Опір» не з’явитися і вони вирішили навідатися до нього самі.

На підступі до соціального центру «Цитадель», що належить лівим націоналістам, розпочалася сутичка із вибухами та стріляниною. На місце приїхала поліція, проте не поспішала втручатись.

Невдовзі ультраправі підібрали своїх поранених та відступили. Повідомлень про затриманих поліцією або поранених серед мешканців і гостей «Цитаделі» немає.

У нападі на соціальний центр підозрюються такі ультраправі угруповання, як «Правий сектор», «ЦК Азов», «С14» і «Карпатська Січ». Перші дві підписалися під заявою1 проти «Маршу Волі», а третя2 і четверта3 публікувала фотографії та коментарі з місця події.

Також самі учасники «ЦК Азов» і «С14», що складаються переважно з киян, вихвалялися напередодні, що купують квитки на Львів аби вчинити насильницькі дії стосовно організаторів «Маршу Свободи». Тобто, київські ультраправі поїхали наводити свої порядки у Львів.

Ми не розділяємо поглядів «Автономного Опору» і не вважаємо за потрібне долучати до лівого радикалізму націоналістичні ідеї, як це роблять вони. За нашим переконанням націоналізм є «п’ятим колесом» для прогрессу і тягне протестні організації у хибний бік.

Проте ми мусимо визнати, що «Автономний опір» гідно відбив агресію фашистів. Наразі цей рух можна вважати авангардом антифашизму у Львові.

Анархістський комітет 19 січня
Автономна спілка трудящих-Київ

 

ДОДАТОК

Дописи та фотографії на неонацистських сторінках у соцмережах

ao-1 ao-2 ao-3 ao-4

2 Comments on “У Львові фашизм не пройшов”

  1. “Наразі цей рух можна вважати авангардом антифашизму у Львові.” – у АО вся идеология крутится вокруг “освободительного национализма” ОУН/УПА со всеми плюшками вроде поддержки шухевичей и погромов. Вы их называете авангардом антифашизма. Не, ну может это, конечно, антифашизм, но в духе моторолы, долбил и реконструкторов тогда уже.
    А так если по контексту события – праваки решили засквотировать вашего махну, а вы им ещё и подыгрываете. Молодцы, АСТ. 19 января переносить на 14 октября будете?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *