Комітет ВР з питань соціальної політики не спромігся затвердити поправок до ТК

На сьогоднішньому засіданні парламентський комітет з питань соціальної політики розглянув 51 поправки до прийнятого в першому читанні проекту Трудового кодексу, не прийнявши жодного рішення щодо них. Про це повідомляє  РБК-Україна.

Як вже повідомляляв наш сайт, сьогодні члени Автономної Спілки Трудящих провели пікет на якому порівняли Трудовий Кодекс із дупою.

За словами Хари, 8 з 51 розглянутої поправки пов’язані зі змінами кодексу законів про працю, 4 – із зауваженнями головного юридичного управління Верховної Ради, 29 узгоджені з роботодавцями та профспілками, в тому числі 4 – раніше узгоджені, а по
6 пропозицій згоди не досягнуто і ще 1 надійшло на прохання Асоціації міжнародних перевізників.

“Таке буває, коли не вистачає голосів. Ні” За “, ні” Проти “. Тобто комітет все одно розглянув і вносить в зал без рішення. Тобто ми не відхилили (ці поправки) і не прийняли, а зал буде приймати рішення . Цей законопроект все одно може піти в зал, а вже справа залу яке рішення приймати “, – пояснив депутат і додав, що такий розгляд може відбутися після того, як Президент, Кабмін і керівництво Ради буде радитися, вносити його на розгляд, або не вносити.

Хара зазначив, що даний законопроект багато в чому не влаштовує роботодавців, оскільки вони хочуть зробити його більш ліберальним для себе, проте “він схвалений неодноразово експертами Міжнародної організації праці.

Нагадаємо, раніше Литвин заявляв, що Рада не планує найближчим часом приймати Трудовий кодекс.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *