Заява АСТ з приводу першотравневого маршу

Товаришки і товариші!

Протягом підготовки до цьогорічного політичного святкування 1 травня ми мали можливість спостерігати сумну тенденцію. Це прагнення об’єднати групи і організації, які мають кардинально різні ідеологічні позиції та розуміння методів спільної роботи, об’єднати лише для того, щоб довести всім: нас (лівих) – багато. Проте таке “об’єднання заради об’єднання” мало свою ціну: ми почали забувати, хто ми насправді і які наші позиції. Ідея змусити всіх “жити дружно” практично вилилася у поганому і повільному функціонуванні “спільного” оргкомітету, перегляді (і переперегляді) вже прийнятих рішень, що в результаті ставали все більш компромісними і зовсім зникали (або ж замість них раптом у протоколах з’являлися інші).

У зв’язку з виникненням непереборних протиріч у оргкомітеті маршу, лібертарні організації вирішили виступити 1 травня окремо. Представники і представниці синдикалістського, анархістського, екологістського рухів, супротивники/ці поліцейської держави почнуть рух лібертарної колони о 12:00 від ст.м. Арсенальна і закінчать біля пам’ятника “Бруківка – зброя пролетаріату”.

Ми закликаємо усіх представників та представниць анархістських, лівокомуністичних, синдикалістських, антифашистських, феміністичних та інших антиавторитарних лівих груп підтримати принципи самоорганізації, прямої дії та всезагальної рівності, об’єднавшися у солідарному наступі за права трудящих.

Нас, лівих, дійсно багато. З кожним роком нас стає все більше – передусім тому, що ми твердо стоїмо на своїх позиціях, не визнаємо партійних компромісів та прокладаємо дорогу новому майбутньому. Приєднуйтесь!

Автономна Спілка Трудящих

(Заява відкрита для підписання іншими групами, організаціями  та спільнотами)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *