Проти Трудового кодексу! За свободу зібрань! (ФОТО)

Сьогодні о 9.30, під стінами погоджувальної ради представники так званого лібертарного блоку у складі “Автономної Спілки Трудящих”, “Антикапіталістичного спротиву”, активісток феміністичного та студентського руху розпочали пікет проти прийняття Трудового Кодексу і закону “Про мирні зібрання”. Активісти розгорнули плакати і транспаранти, що ілюстрували небезпеки прийняття цих законів. Розставили біля входу до Ради червоні, чорні та червоно-чорні прапори. Лунали такі гасла щодо неприпустимості звуженню прав і свобод трудящих людей: “Новий Кодекс Трудовий – буржуазний перегній!”, “Депутатів на заводи, хай працюють ці уроди!”, “Менше роботи, більше життя!”, “Ні бога, ні пана, ні націй, ні кордонів”, “Против государства и наёмного рабства”, “Доля одна, класова війна”, “Заводи трудящим – тоді життя покращим!”, “За 30-годинний робочий тиждень, за зниження пенсійного віку!” та багато інших.

Згодом туди ж маршем підійшли інші ліві, громадскі організації та профспілки, які також виступили проти звуження трудових прав та свободи мирних зібрань. Вхід до погоджувальної ради затягнули транспарантами та організаційними прапорами, після чого марширувальники скинули із себе символічні ланцюги та кайдани, які символізували трудове рабство та заборону мирних зібрань. Для виступів до мікрофону запрошивалися всі охочі – і таких було багато. Серед них політичні активісти, студенти, працівники освітньої сфери, робітники. У більшості виступів йшлося про необхідність соціальної революції, про неможливість гідного життя навіть за старими нормами, про загальну кризу капіталізму та буржуазної держави. На акцію завітала величезна лялька міліціонера, яка уособлювала репресивний державний апарат і намагалась розігнати учасників пікетування, достроково втілюючи норми законопроекту “Про мирні зібрання”.

Небезпеки звуження трудових прав та згортання можливостей для публічного висловлення політичної позиції хвилюють все більшу частину суспільства – про них говорять і на роботі, і на ринках, і у чергах. Ці теми хвилюють не тільки політичних активістів. Вони є важливими для більшості українських трудящих.

Як стало відомо після закінчення мітингу, обидва законопроекти були зняті з розгляду Погоджувальною радою. Володимир Литвин повідомив, що люди “протестували невідомо проти чого”, однак ми маємо всі докази того, що влада насправді в черговий раз злякалася публічності та перенесла свої плани на більш вдалий час. Протести, подібні цьому, вже не раз змушували депутатів відкладати прийняття Трудового кодексу. Але це не означає, що вони назовсім розпрощалися з цією ідеєю. Ймовірно, нам ще не раз доведеться зібратися під стінами парламенту, щоб відстояти класовий інтерес трудящих.

Пролетарі всіх країн, єднайтеся!

Блог автора фото

3 Comments on “Проти Трудового кодексу! За свободу зібрань! (ФОТО)”

  1. Долой капитализм! Вследствие криминальной боновой приватизации небольшая кучка политических шулеров и аферистов присвоила себе результаты труда многих поколений, и теперь издеваются над теми, кого они успешно ограбили. Бизнес-партии, которые они создали и содержат на наворованные деньги у народа, разъединяют людей. Именно “партийцы” представляют собой высшую форму предательства рабочего класса, которые заняты всего лишь агитпропом интересов своих партий. У всего угнетенного народа должна быть своя партия, построенная по классовому принципу, которая успешно противопоставит интересы людей труда интересам паразитирущих на их труде. Долой капитализм!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *