Пряма Дія: „Зупинити терор проти профспілкових активістів!”

Під прикриттям опозиційної діяльності, праві радикали придушують незалежний профспілковий рух. Про це заявляють представники студентської профспілки „Пряма Дія”.

 

Вони зазначають, що 26 вересня цього року представники партії ВО „Свобода” намагались зірвати збори, ініційовані студентською профспілкою, присвячені незадовільному стану опалення навчальних корпусів Національного університету „Києво-Могилянська академія”. За їх словами, керівник групи праворадикалів і викладач цього вишу Олексій Курінний мотивував цей вчинок тим, що „прямодійці” дискредують своєю діяльністю університет.

 

„2 жовтня неподалік від київського офісу ВО „Свобода” була скоєна спроба нападу на членів профспілки – один студент отримав травму тазових кісток і голови. Активісти повертались після акції на підтримку учнів Вінницького ПТУ, адміністрація якого незаконно стягувала з учнів кошти, змушуючи „купувати” власну продукцію. На прохання учнів активісти намагались привернути увагу до проблем навчального закладу і змусити адміністрацію виконати подання прокуратури м.Вінниці про повернення коштів на загальну суму більше 30 000 грн.”, — стверджують активісти.

 

„Партія „Свобода”, роблячи піар на поодиноких випадках нападів на власних активістів, в той же час сама здійснює напади на студентів та студенток, що добиваються реального захисту прав, при цьому будучи позбавленими будь-якої влади й імунітету від переслідувань”, — відзначають у „Прямій Дії”.

 

Зараз, на думку представників „Прямої дії”, має місце зближення „свободівців” і вуличних неонацистів. „Показово, що 30 вересня за участі „єдного кандидата від опозиційних сил” у виборчому округу №215 Андрія Іллєнка відбулась акція, де відверто демонструвалась символіка сучасних нацистів, на зразок кельтського хреста (http://cs402323.userapi.com/v402323777/3577/xIMekTPSulA.jpg )”, — зазначають профспілчани.

 

„Складаєтьсяя враження, що співпраця з авторитарними націоналістами для лідерів „Об’єднаної опозиції” цілком припустима, а демократія для них – не більше ніж інструмент боротьби за владу”, — заявляють у „Прямій Дії”. — Тому опозиція критикує звуження громадянських свобод і в той же час заплющує очі на дискримінаційні ідеї „свободівців”, не кажучи вже про їх конкретні провокації

 

„Відповіддю на залякування може бути лише солідарність та самозахист студентів і робітників”, — резюмують у профспілці.

 

One Comment on “Пряма Дія: „Зупинити терор проти профспілкових активістів!””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *