Створено синдикалістську профспілку – Автономна спілка трудящих

На установчих зборах 12 червня в Києві було створено Автономний союз трудящих (АСТ) – синдикалістську профспілку, що має намір об’єднати трудящих різних галузей в економічній та політичній боротьбі. До оргкомітету синдикату ввійшли люди ліворадикальних і анархістських поглядів, в основу тактики і стратегії АСТ ляжуть принципи революційного синдикалізму.

 

Учасники зборів ухвалили внутрішній статут і Декларацію АСТ, а також затвердили символіку. Детальніше про новостворене об’єднання – на сайті http://avtonomia.net.

Було прийнято рішення про початок організаційної та просвітницької діяльності в кількох напрямах: зокрема, стартують кампанії з захисту прав ув’язнених; з аналізу та протидії наступу правлячого класу в галузі трудових відносин (новий Трудовий кодекс, пенсійна реформа, інші законопроекти); з захисту прав трудових мігрантів іноземного походження в Україні та українського походження – за кордоном; з організації боротьби в житлово-комунальній сфері. Учасники зборів прийняли рішення про участь АСТ у кампанії протидії прийняттю нового Житлового кодексу та супутніх законопроектів.

Найближчим часом передбачається створення галузевих синдикатів: у сфері нестабільної зайнятості та працівників сфери обслуговування; у сфері ЗМІ; у сфері інформаційних технологій; в сфері освіти та науки.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *