Проти пенсійної реформи. Протести профспілок 7 липня

Зранку, 7 липня, біля стін Верховної Ради, розташувалися пікетувальники. Близько 700 представників різних профспілок виступили проти законопроєкту “Про заходи щодо законодавчого реформування пенсійного забезпечення” (№7455), так званої пенсійної реформи.

Участь в акції взяли представники профспілки працівників НАН України, органів державної статистики, харчової, переробної промисловості та сумісних галузей, органів внутрішніх справ, збройних сил України, профспілка металургів і гірників України, Вільна профспілка машиністів. Також долучилися деякі всеукраїнські профспілки – членські організації ФПУ: автомобільного та сільськогосподарського машинобудування, радіоелектроніки та машинобудування, машинобудівників та приладобудівників, атомної енергетики, будівництва і промисловості будівельних матеріалів, державних установ, рибного господарства. Були присутні також представники студентської спілки “Пряма Дія”, місцевої профспілки “Захист Праці” та Автономної Спілки Трудящих.

Крім підвищення пенсійного віку, який наближено до середнього віку життя, законопроект передбачає зміну принципу солідарної системи нарахування пенсії (працюючі для пенсіонерів) на накопичувальну, від кожного 7 % відсотків через посередників банкірів.

Лобісти законопроекти про пенсійну реформу, побоюючись народного гніву, загородили себе живим парканом із куплених прибічників, збір яких було анонсовано на передодні по соціальних мережах (80-130 грн).  Виступаючи біля мікрофону, профспілкові активісти із сумом вказували на заробітчан – демонстрацію втрати людської гідності через бідність
Учасники мітингу закликали до співпраці та солідарних дій усі існуючі профспілки, та попереджали що у разі прийняття закону відповіддю стане всеукраїнська акція протесту, та попереджувальний всеукраїнський страйк.

 

публикации по теме:

Независимые профсоюзы протестовали против пенсионной деформы
НЕБЕЗПЕКИ проекту ПЕНСІЙНОЇ РЕФОРМИ
Київ. 4 липня. Акція проти пенсійної ДЕформи
Британцы против пенсионной реформы
Анонс. 4 липня. 10:00. Пікет проти неоліберальної ДЕформи пенсійного забезпечення
28 ЧЕРВНЯ. Проти неоліберальних ДЕформ: акція українських лівих
Реформа пенсионная, а грабят молодых

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *